Promocija novog albuma koja to nije - Darkwood Dub u Aquariusu

NikVuk

25. ožujka 2005.

Promocija novog albuma koja to nije - Darkwood Dub u Aquariusu

Paramparčad Elektropionira U nedogled O danima Početka života u 30-oj, a čini mi se bez Trejnspotinga – presjek je zagrebačkog nastupa beogradske petorke koja se odaziva na ime Darkwood Dub, a koja je u četvrtak navečer oduševila prepuni Aquarius na promociji novoga albuma s kojeg je odsvirano tek par stvari. Rezultat – obostrano oduševljenje

Paramparčad Elektropionira U nedogled O danima Početka života u 30-oj, a čini mi se bez Trejnspotinga. Ovako nekako nas je sinoć u zagrebačkom Aquariusu beogradska petorka Darkwood Dub provela kroz svoju trinaestogodišnju diskografiju. Po prvi put predstavili su se u novom, pristojnijem prostoru, a ne kao do sada, u Mochvari.

Dakle, u vrlo popunjenom Aquariusu lepi Beograđani odsvirali su nam dobrih stotinjak minuta do dva sata odličnog zvuka. Kako sada imamo i službenog distributera izdanja Darkwood Duba za Hrvatsku, a krajem prošle godine izašao je i novi album, mislio sam da će koncert zapravo biti promocija posljednjeg, odličnog albuma O danima, ali to se nije dogodilo. Odsvirali su svega par pjesama s njega, a umjesto toga servirali su nam dobar presjek svog dugogodišnjeg stvaralaštva. Koncert su otvorili Znacima pored puta, a bez puno priče, osim par zahvala i poticaja tipa "ajmo Zagreb" nizale su se stvari jedna za drugom.





Komunikacija između publike i banda uspostavljena je zaraznim dub ritmovima, koji su i one najkruće natjerali na gibanje. Rasplesana publika vrhunac je doživjela na elektropionirskom Gradu u pustinji, ali oduševljenje se nije skrivalo niti na drugim pjesmama. Cijela terasa "hotela Aquarius" pjevala je u jedan glas, stvarajući pomalo ekstatičku atmosferu. Jednako oduševljeno reagirali su i muzičari iz Darkwooda, očito prezadovoljni reakcijama publike. Tri bisa bila su premalo da bi se čulo sve ono što bi ljudi htjeli, a siguran sam da bi toga bilo i više da se ne radi o terasi koja ima ograničeno radno vrijeme.





Kome nije bilo dosta u Zagrebu put pod noge pa do Rijeke (25.3.), Pule (26.3.), Splita (31.3.) ili Dubrovnika (1.4.). Sve u svemu, šumskim duhovima iz Darkwooda želimo što skoriji povratak u Zagreb. Ovakvog duba ne bi se postidio ni sam Zagor Te Nej. Pozdrav do sljedećeg darkwooddubovanja.