Sve što imamo o Zlatnoj Koogli

Ivor Car

24. ožujka 2005.

Sve što imamo o Zlatnoj Koogli

Još je samo tjedan dana ostalo do Zlatne Koogle, koja će prema svim najavama ove godine biti itekakav događaj. U tri dana u KSET-u, Tvornici i Aquariusu nastupit će hrpa izvođača (Urban, Edo Maajka, TBF, Lollobrigida, Elemental, Yammat...), održat će se DJ Battle, a već je tu i poprilično dobra kompilacija. Friške najave, raspored programa, otkriće Franz Fedinanda, zanimljivosti i sve što vam treba i ne treba, a vezano uz Kooglu, potražite u


Održavanje toliko najavljivane Zlatne Koogle odjednom se primaklo, te je od danas do tog velebnog događaja preostalo još samo tjedan dana. Stoga je pravo vrijeme da vas opskrbimo s pokojom informacijom vezanom uz Kooglu. Krenimo od one najfriškije, a to je da će u utorak, 29. ožujka organizatori u Tvornici novinarima otkriti kakva je to direktna veza između Franz Ferdinanda i ovogodišnje Koogle (vi sami probajte pogoditi).

Osim toga, na istoj pressici, bit će promoviran i album "Zlatna Koogla 2005 - DOPing izdanje", na kojem će se naći 20 pjesama redom domaćih izvođača, koji su ove godine nominirani za Kooglu ili su odnijeli kakvu pobjedu prošle godine. Pronaći će se tu raznoraznih glazbenih smjerova, a navodno bi tracking list trebao izgledati ovako:

EDO MAAJKA - Dragi moj Vlado

THE BEAT FLEET - Heroyix

ELEMENTAL - Sama

SHORTY - 1.68

NONAME NOFAME - Boing Noon Tschak (A sad čujte pravu verziju)

MOJMIR NOVAKOVIĆ I KRIES - Konji vrani


HAL feat MERI TROŠELJ - Speak To Me

YAMMAT - Visoko

THE STRANGE - Run With Hunted

RAMIREZ - Korisno

RADIKAL DUB KOLEKTIV - Sirene

VALERIJA NIKOLOVSKA - Open


LOLLOBRIGIDA - Straight edge

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS - Mak

SVADBAS feat. TETA ŠTEFICA - Jesenje lišće

MARSHMALLOW
 - Ultimate Sun Song

ANALENA - Dream Amplifiers


VATRA - Intro

DON`T MESS WITH TEXAS - This Plain Is Definitely Crashing

POSTOLAR TRIPPER - Čuvaj se sinjske ruke (Instrumental)

 
Ukoliko ste zadovoljni izborom izvođača ovu kompilaciju moći ćete kupiti tijekom svih dana održavanja Zlatne Koogle, i to u sva tri kluba, a cijena će navodno biti "promotivna".

Otkrit ćemo vam i djelić programa. Pa kaže ...

Petak 01.travanj (KSET) 20.00 h - nastup 6 nominiranih i proglašenje NAJboljeg novog izvođača
(Septica, Flyer, Postolar Tripper, Lollobrigida, Marshmallows, Tranzistor)
upad 30 kuna
 
Subota 02. travanj (Tvornica) 20.00 h - nastup 12 nominiranih i primopredaja nagrada u 13 domaćih kategorija za NAJbolja ostvarenja
(Edo Maajka, The Beat Fleet, The Strange, Damir Urban, Elemental, Shorty, Yammat, Ramirez, Vatra, Valerija Nikolovska, Hal featuring Meri Trošelj, Groodanje DJ`s)
upad 60 kuna
 
Nedjelja 03. travanj (Aquarius) 22.00 h - prvi hrvatski DJ Battle i prezentacijski nastupi nominiranih 5 DJ-a, te proglašenje NAJboljeg DJ-a u Hrvata.
(M.I.L.E. - Groodanje, Mario Kovač - Gjuro 2, Močvara, Eddy - Kontrapunkt, Dus - Kontrapunkt, DJ Oli Dobolli - Hip Hop.hr)
upad 30 kuna

Vrijedilo bi napomenuti kako će programi započinjati točno u minutu za kada su najavljeni, što će reći u KSET-u i Tvornici u 20. 00 h (slovima: dvadesetNULANULA), odnosno u Aquariusu u 22.00 (slovima: dvadesetidvaNULANULA). Najavljivači, oiliti prezenteri, kako se to finije  kaže, bit će Dalibor Matanić, Igor Mirković, Mare Milin, Zlikavci, Bore Lee, voditelji Radija 101, novinari Jutarnjeg lista, nominirani za Zlatnu Kooglu, te dobitnici raznih nagradnih igara. Najavljeno je kako će centralnog dana proglašenja nagrada u Tvornici biti devet sati uzastopnog audio vizualnog programa i nastupa nominiranih.
 
Za ozvučenje, light show, video projekcije i ostale tehnikalije u Tvornici, odgovorna je sisačka tvrtka Novi zvuk sound, a za ozvučenje u KSET-u majstori su tonci iz ZG Zvuka. Video scenografiju odradila je riječka Manufaktura, a da bi izvođačima i novinarima posao bio što lakši i ugodniji potrudit će se čak tridesetak volontera.

Sve što nismo rekli pogledaj na: www.zlatnakoogla.com