Vatra "prekinula program" u Aquariusu

Ivor Car

28. listopada 2004.

Vatra "prekinula program" u Aquariusu

Ah, već kad smo bili (još u utorak), red je i da vam kažemo kako je bilo na koncertu najpoznatijeg virovitičkog benda, kako u prošlosti, tako i u daljoj budućnosti (ned'o Bog ništa kontra Virovitice, pa nikad nisam bio u Virovitici). Riječ je dakako o Vatri, koja je pod teretom vriske brojnih mlađih punoljetnica i starijih maloljetnica dva puta izašla na bis

Bez obzira što su cijene ulaznica za koncert Vatre bile 30 kuna u pretprodaji, a 40 kuna na dan koncerta, terasu Aquariusa pohodilo je tek dvjestotinjak posjetitelja. Zlobnici će se sigurno zakačiti na ovo "tek" iz prethodne rečenice, tvrdeći kako je za bend renomea Vatre takvo brojno stanje i previše. Mi, ipak nećemo tako reći. U svakom slučaju bilo je zanimljivo nakon dugo vremena posjetiti neki koncert u Aquariusu na kojemu je pozornica povučena gotovo na dvije trećine terase, s čime se dobila ležernija atmosfera i osjećaj da je koncertni prostor solidno popunjen.




Ovim nastupom Vatra je promovirala svoj novi album, tek objavljeni "Prekid Programa", ali nije nedostajalo stvari i s njihova prva dva albuma. U isto toliko sati svirke (ukoliko netko nije povezao, o dva sata je riječ) ovaj peteročlani bend (peti član je onaj disco kugla šešir) pokazao je zagrebačkoj publici kako je izvrsno uvježban i kako žestoko može zvučati. Energije nije nestalo čak niti nakon drugog bisa za koji su se mahom svojim vriskanjem izborile mlađe punoljetnice i starije maloljetnice, kakvih je u utorak navečer u Aquariusu bilo ponajviše (priča se, zbog pozgođušne pojave frontmena benda Iv(w)ana Dečaka).

Ujedno ovo je bilo i svojevrsno rođendansko slavlje, jer svi članovi benda rođeni su u razmaku od par dana od 26. listopada (je, istina, tada je održan koncert i samo zato što su mi fotke ispale kako treba odlučih uopće napisati ovu novicu, pa makar i s toliko kašnjenja). Osim toga, uskoro se bliži i 9 godina postojanja Vatre, što nikako nije mala stvar. Atmosfera je kulminirala s izlaskom jedinog nastupajućeg gosta, pjevača Hladnog piva Mileta Kekina koji je u duetu s Ivanom otpjevao vjerojatno najprepoznatljiviju Vatrinu uspješnicu – "Anđeo s greškom". 




Inače, u Aquariusu je upriličena i promotivna prodaja CD-a "Prekid programa" koji se na ulazu mogao "zbaviti" za 80 kuna, a organizirana je i "lutrija" na kojoj je svaki pedeseti kupac ulaznice na poklon dobio primjerak CD-a (znači podijeljeno je nekih četiri komada, rastrošno, nema što). Nakon Aquariusa, gdje su Virovitičani došli iz Gospića, koncertne aktivnosti nastavljaju se u pulskom Uljaniku, koprivničkoj Kuglani, te sarajevskoj Zetri, gdje Vatra sudjeluje u velikom Rock maratonu. Ako ste tu negdje i nemate pametnijeg posla, poslušajte što za reći ima Watra!