Najbolje iz SiCG u četvrtak u Aquariusu

Ivor Car

23. ožujka 2005.

Najbolje iz SiCG u četvrtak u Aquariusu

Jedini "alternativniji" bend koji u, susjednoj nam, SiCG može napuniti poveću dvoranu, napokon dolazi u Zagreb u neki primjereniji prostor nego li je to skučena i zadimljena Močvara. Dakle, u četvrtak ćete u Aquariusu imati priliku čuti i vidjeti vjerojatno najbolju srbijansku grupu devedesetih godina. Pogađate, riječ je o Darkwood Dubu

Iako će se održati u Aquariusu, koncert zapravo organizira Močvara, a povod je promoviranje novog albuma "O danima" koji je na hrvatskom tržištu izašao pod etiketom Aquarius Recordsa. Kako je karta u pretprodaji za ovako veliki koncert vrlo prihvatljivih 50 kuna, pretpostavljamo da će jarunski klub biti dupkom ispunjen. Stoga se požurite do blagajni Aquariusa, Aquarius CD Shopa, kluba MAMA, Plug&Playa, Kolač Millenniuma, Planet Musica, jer 21 sat, četvrtak, 24. ožujak sve je bliže, a na dan koncerta karta će još i poskupiti, na 70 kuna. 

Inače, riječ je o vrlo dobro poznatom bendu među hrvatskim ljubiteljima glazbe profinjenijeg ukusa, bez obzira na činjenicu što Darkwood Dub donedavno uopće nije imao službenu distribuciju svojih nosača zvuka. Jedan je od onih bendova za koje vrijedi ona vinska floskula da su sve bolji što su stariji, a iza njih je hrpa albuma i gotovo 20 godina postojanja. Ukoliko ipak niste čuli Darkwood Dub i zanima vas što zapravo oni sviraju, teško da ćete to ovdje saznati, jer ima tu svega. Osobno, prvo primjećujem punk, a potom i noise, pa reggae, pa dub, pa elektroniku, pa … Mnogi njihovoj glazbi daju epitet "plesna", no nije mi baš najjasnije zašto.

Uglavnom, bend je vrlo inventivan i kreativan, a njegovi albumi "U nedogled", "Elektropionir", pa i njihovo najprodavanije izdanje 2002. godine u SiCG, "Život počinje u tridesetoj", svakako zauzimaju značajno mjesto u povijesti glazbe, kako to ljudi vole reći, ovih prostora. Sigurno će s njima uz bok završiti i novi album "O danima" čiju hrvatsku promociju nemojte propustiti. Turneja po Hrvatskoj se nastavlja već u petak, 25. ožujka kada Darkwoodi sviraju u Rijeci (Točka), a potom 26.03. u Puli (Uljanik), 31.03 u Splitu (Metropolis), te 01.04. u Dubrovniku (Lazareti).


Pogledati: www.darkwooddub.com