Shorty spretno prošao Aquariusom

Ivor Car

5. veljače 2005.

Shorty spretno prošao Aquariusom

Više od tristotinjak znatiželjnika, mahom hip-hop orijentacije, prisustvovalo je prvom ZG predstavljanju mladog Vinkovčanina visokog 1,68, poznatijeg pod nadimkom Shorty. Uz mnogo priče, u četrdesetak minuta u blještavo bijeloj Adidasovoj trenirci odsvirao je sav svoj poznatiji asortiman, te pokazao okupljenima kako njegovo vrijeme tek dolazi i sve nije samo "Zeko", koji priznaje on, već i samom njemu ide na živce


Napokon se vinkovačko čudo visoko 1,68 predstavilo široj zagrebačkoj publici. Više od tri stotine, uglavnom ljubitelja hip-hopa, koji svojom vanjštinom, pozom i načinom oblačenja pokazuju tendenciju ka crnoj "braći" iz zemlje svjetskog neprijatelja No1 (iz Amerike, dakako, ako možda tko nije razumio), okupilo se u petak navečer u Aquariusu. Organizatori, koji su Shortyjev nastup ugurali u uobičajenu Blackout Lounge klupsku večer, zasigurno nisu očekivali takvu gužvu, ali što je tu je, Shorty je kao rijetko tko uspio u tako kratkom vremenu privući toliku medijsku pozornost, zasluženo ili ne, pitanje je na koje svatko od vas mora dati odgovor ponaosob.

Uglavnom, okupljenima se sinoć Shorty pokazao kao duhoviti zabavljač, iako su mu mnogi upravo spotaknuli njegov dug jezik. Usprkos pjevanju na matricu, uz dupliranje prijatelja kojem nisam uspio zapamtiti ime, uspio je podići atmosferu koja se već prije podugo ugrijala muzikom i alkoholom, sve do negdje poslije ponoći, kada se na pozornici pomjerenoj na polovinu Aquariusove terase, pojavio on, u blještavo bijeloj Adidasovoj trenirci. Odrokao je šest, sedam svojih stvari, među kojima i naslovnu pjesmu svoga debitantskog albuma, "1,68", ali i neizbježnog "Zeku", na koju, čudo, publika i nije najburnije odreagirala, a i sam izvođač priznao je kako mu ta stvar pomalo ide na živce.

Svaka pauza između stvari bila je dobra prilika za neku Shortyjevu priču, jedna od njih je poslužila petominutnoj zahvali onima bez kojih on ne bi bio tu gdje jeste, a uspio se ispričati za one koji nisu tu, jer su ih spriječile obaveze, tako je Edo Maajka bio u Sarajevu, a Elemental u Osijeku. Zahvalio se svima onima koji su uspjeli doći na koncert, a od njegovih kolega primijećeni su Target, General Woo, Bizzo, Oli Do Boli, ali i zvijezde večeri, stanovnici mračnog RTL-ovog showa zvanog Big Brother - Marina, Beckham i Filip. Nastup od četrdesetak minuta, od čega je gotovo pola otišlo na priču Shorty je završio poprilično neobičnim spojem hip-hopa i tradicionalne slavonske glazbe, pjesmom "Dođi u Vinkovce" koju je posvetio svom pokojnom bratiću, kojem je s 24 godine otkazalo srce.

Dakle, Shorty nije razočarao, pokazao je kako će njegovo vrijeme tek doći, a do tada će, ako već ne namjerava angažirati prateći bend, trebati naučiti kako s dvoje ljudi ispuniti ovako veliki stage.