Elementalno u Aquariusu

Ivor Car

8. ožujka 2005.

Elementalno u Aquariusu

Mnogi će se načelno složiti, posebice djevojke, da je hit „Romantika" tipična priča jedne zagrebačke djevojke, ali i tipičnog zagrebačkog dečka (nisam ...). Sa svojih sedam članova, sedmercem dakle, Elemental će večeras zaploviti vodama Jarunskog jezera, u klubu „Aquarius", a načuli smo da će i glavati hip hoper Edo večeras tamo puštati glazbu. Stoga pohrlite na Jarun, toplo se obucite i elementalno se zabavite uz hip hop obitelj

Kad se pojavio sav taj Hip Hop u Hrvata, nekima je bilo drago (meni), nekima krivo (znam neke, podaci poznati redakciji), no svi su se složili da se scena uspješno postavila na noge, dajući na znanje da nisu više strani crni dečki ti koji mogu ispričati priču o životu, ljubavi i oružju. Čast izuzecima, ali mnogi od njih su ipak previše gledali ICE T-ovih filmova, a neki su možda čak i previše mislili da su crnci. Premda biti crnac nije ništa loše, ali nije loše ni biti originalan. Tako je scena rodila Edu (ili on nju?), a i Elemental.

Kako sami tvrde na svom web siteu www.elemental.com.hr, „Elemental na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drugačiji pristup ovoj vrsti muzike, u hip-hop svijetu poznatiji kao "organic". Približava rap muziku ostalim stilovima, te uvodi nove instrumente koji na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu muziku prema ne-trendovski orijentiranoj publici."

Morat ćemo se složiti s njihovim viđenjem, jer zaista ako malo pročitate što su i drugi napisali o njima, viđenje na zvuk kod Elementala je osjetno drukčiji. Elemental sačinjavaju Shot i Remi kao Mc-ji i glazbenici Erol Zejnilović (gitara, poseban pozdrav), Tino Baričić (bubnjevi), Marijo Bilić (bas), Dinko Janković (klavijature) i Merima Salkić (backvocal). U ovom sastavu izdaje album "Male stvari" u listopadu 2004. prvi hrvatski hip-hop album koji je u potpunosti odsviran, umjesto uobičajenog sempliranja.

Karte za današnji koncert Elementala se mogu nabaviti u Aquarius CD shopu u Varšavskoj 13 i Aquarius klubu po cijeni od 30 kn u pretprodaji i 40kn na dan koncerta. Vrata se otvaraju u 21h, a za DJ pultom ovog puta Edo Maajka, Freez i Marko (Groodanje).