Tuvordz Amsterdam!

Ivor Car

27. svibnja 2004.

Tuvordz Amsterdam!

Eh kad smo neki ljudi sa ovog sajta i ja bili apsolventi nikako se nismo mogli skupiti da odmaglimo na neko OK apsolventsko putovanje. Na kraju nismo otišli nigdje, a to, dakako nije dobra stvar. Stoga smo odlučili učiniti nešto kako neki drugi ne bi ponovili istu pogrešku. Dakle, student ste i ide vam se u Amsterdam - preporučamo da hitno kliknite na

Evo ga sadržaj ovog teksta sam dobio mailom od jedne kolegice i normalno da sam se odazvao akciji …

"Pođi za mnom i te spike ... AMSTERDAAAM, hir aj kam! Mi, još malo pa apsolventi FPZ-a, pokušavamo okupiti KEWL EKIPU za ultragenijalno APSOLVENTSKO PUTOVANJE u A'dam!!!!

Najdraži moji mladići i mladice, koke i madafakeri, zovemo vas da se pridružite devetodnevnom putovanju u grad koji nas (nesretnike koji mu nisu ni primirisali) privlači svojom nevjerojatnom karizmom već godinama (bolje rečeno od srednje škole i novih spoznaja o svijetu oko nas poteklima iz tog doba). Putovanje nosi naziv apsolventsko, ali zapravo su svi studenti pozvani ko i njihovi prijatelji. Govorimo o Amsterdamu, gradu u kojem bi se i čovjek koji nikada nije probao alkohol uspio genijalno provesti.

Smatramo da je suvišno komentirati što sve grad nudi (famozni kofi-šopovi, red lajt distrikt - za one smjelije, ulični dileri - za one koji su nadoplatili dodatno zdravstveno osiguranje :-), a tek muzeja što ima ... Naravno, đirnut ćemo se i po Münchenu (na putu za tamo), Haarelmu, Den Haagu, Rotterdamu i  Maastrichtu (to na povratku).

Enivej, smještaj je u hostelu u samom centru grada - STAYOKAY VONDELPARK - koji slovi kao jedan od najboljih hostela na svijetu, na bazi 6 polupansiona. Svaka sobička ima 2-8 kreveta, svoj WC i tuš, dobiju se plahte, ručnici ne, pa se mogu il iznajmit il donijet sa sobom. Hostel radi 24 h dnevno. Btw, plaćanje je u ratama do prosinca mjeseca 2004., ša je ful oke, mislimo (pošto je putovanje u listopadu, eee) …

U cijenu putovanja uključeni su svi navedeni izleti + vožnja po kanalima, muzeji nisu. Nema nikakvih smicalica oko bilo čega :-) Pročitajte, zovite nas (Tihana - 098/9667-797, ili Danja - 091/5474-083, ili pak Dunja - 098/9562-227) ili agenciju Petros kako biste saznali sve detalje. I, prijavite se što prije jer nemamo više od 4 tjedna da okupimo brijače!"

A evo i plana i programa

1. DAN: ZAGREB – MÜNCHEN 06.10.2004. (SRIJEDA)
POLAZAK AUTOBUSA S PARKIRALIŠTA IZA CIBONINA TORNJA U 06:00 SATI. VOŽNJA DO MÜNCHENA. RAZGLED GRADA: KARLSTOR, FRAUENKIRCHE, MARIENPLATZ, MAX-JOSEPH-PLATZ, ODEONSPLATZ. FAKULTATIVNO VEČERA U TIPIČNOJ BAVARSKOJ PIVNICI. U 23:00 SATA POLAZAK ZA NIZOZEMSKU. NOĆNA VOŽNJA.
2. DAN:  AMSTERDAM  07.10.2004. (ČETVRTAK)
DOLAZAK U AMSTERDAM OKO PODNEVA. RAZGLED GRADA: KRALJEVSKA PALAČA, NOVA CRKVA, ZAPADNA CRKVA, REMBRANDTPLEIN, LEIDSEPLEIN. SMJEŠTAJ U HOSTEL U CENTRU GRADA. KRAĆI ODMOR. VEČERA. NOĆENJE.
3. DAN: AMSTERDAM  08.10.2004. (PETAK)
ZAJUTRAK. VOŽNJA TURISTIČKIM BRODIĆEM AMSTERDAMSKIM KANALIMA. POSLIJEPODNE RAZGLED KUĆE ANNE FRANK. VEČERA. NOĆENJE.
4. DAN: AMSTERDAM  09.10.2004. (SUBOTA)
ZAJUTRAK. POSJET MUZEJU HEINEKEN, A ZATIM RAZGLED BRUSIONICE DIJAMANATA. POSLIJEPODNE PREDLAŽEMO OBILAZAK MUZEJA VAN GOGHA. VEČERA. NOĆENJE.
5. DAN: AMSTERDAM - HAARLEM  10.10.2004. (NEDJELJA)
ZAJUTRAK. PRIJEPODNE IZLET U HAARLEM. POVRATAK U AMSTERDAM. PREDLAŽEMO POSJET RIJKSMUSEUMU. VEČERA. NOĆENJE.
6. DAN: AMSTERDAM – DEN HAAG – ROTTERDAM  11.10.2004. (PONEDJELJAK)
ZAJUTRAK. IZLET U DEN HAAG, GRAD U KOJEM ZASJEDAJU NIZOZEMSKA VLADA I PARLAMENT, I ROTTERDAM. POVRATAK U AMSTERDAM. VEČERA. NOĆENJE. 
7. DAN: AMSTERDAM  12.10.2004. (UTORAK)
NAKON ZAJUTARKA POSJET MUZEJU ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE NEMO, KOJI SE NALAZI U POVIJESNOJ LUCI AMSTERDAMA. POSLIJEPODNE POSJET REMBRANDTOVOJ KUĆI MUZEJU. VEČERA. NOĆENJE.
8. DAN: AMSTERDAM - MAASTRICHT  13.10.2004. (SRIJEDA)
NAKON ZAJUTARKA POLAZAK IZ AMSTERDAMA. VOŽNJA DO MAASTRICHTA – RAZGLED POVIJESNE JEZGRE GRADA. NASTAVAK PUTOVANJA. NOĆNA VOŽNJA KROZ NJEMAČKU.
9. DAN: ZAGREB  14.10.2004. (ČETVRTAK)
DOLAZAK U ZAGREB U JUTARNJIM SATIMA.

CIJENA ARANŽMANA JE 2.830,00 KUNA