Što to imaš u džepu?

miro@lupiga.com

10. lipnja 2003.

Što to imaš u džepu?

U ovoj novici kao i redovito svake godine, izvijestit ćemo vas o Cannabis kupu, jedinstvenom prvenstvu koje okuplja uživaoce marihuane, a održava se u Amsterdamu (a gdje bi drugdje i moglo:-). Napušenjaci cijeloga svijeta skupili su se da bi dokazali kako svoje pušačke mogućnosti, tako i poznavanje botanike, estetike i raznih drugih znanja.

Posjedovanje, uživanje i preprodavanje marihuane je po hrvatskim zakonima zabranjeno, a dokazana je i njena štetnost po zdravlje.

Cannabis Cup ove je godine održan jubilarni 15-ti put. Vijesti da će zakoni Europske Unije uskoro zabraniti pušenje (općenito pušenje, ne samo pušenje marihuane) u amsterdamskim Coffee shopovima, malo je ražalostila pasionirane pušače, koji sada pronalaze nove načine u uživanju ove biljke. Osim toga časopis High Times, najeminentniji časopis o pušenju trave (na čijoj su se naslovnici pojavili i Woody Harrelson, Snoop Dogg, Dr.Dre, itd.), ukazao je i na neke probleme glede ocjenjivanja natjecanja, jer su jadni sudci morali isprobati 27 vrsta marihuane i 25 vrsta hašiša u četiri dana. Opsežan posao, morate priznati.
Ovogodišnji Cannabis cup ostat će zapamćen i po incidentnim Amerikancima, koji kao što znate koriste drugačije metode motanja marihuane, ali i imaju manjak kulture uživanje hašiša, što ih automatski degradira u odnosu na napredne Europljane. Organizatori ovog projekta svake godine dovedu i poneku slavnu osobu, a ove godine obećali su ni manje ni više nego Bob Dylana, no on se naravno nije pojavio, a u zamjenu mu je došao Lary Sloman, čovjek koji je organizirao koncerte starom Bobu.
Kako je pobjednika natjecanja, mnogo u raznoraznim kategorijama, taj podatak nećemo ni iznositi, ali zato vam predlažemo ovaj link gdje možete kupiti video ili DVD sa događanja, a za zabavu možete upisati i svoje ime i prezime u generator imena, pa će vam on izbaciti vaše "napušeno" ime. Tako bih ja naprimjer bio Splifftastic Space Cadet, predsjednik republike Stipe Mesić bi bio Morning Glory Bongmaster, Zdravko Tomac Shrieking Pipemaster, a Ljerka Mintas-Hodak Smokus Maximus.