"Ukleti putopis" je objavljen

Ivor Car

22. travnja 2004.

"Ukleti putopis" je objavljen

"Ukleti putopis" (tako sam ga zvao svih ovih tjedana i mjeseci jer svaki moj pokušaj da ga objavim uvijek bi se izjalovio na najnemogućije i najnezamislivije načine) iz Portugala napokon je ugledao svijetlo dana i eno ga sad blista u našoj rubrici "Putopisi" u svem svom sjaju. A vjerujte da se sjaji, jer riječ je o najsavršenijem putopisu kojeg smo do sada imali

Nemate pojma koliko problema je uzrokovao ovaj putopis. Zapravo nemate pojma koliko je opširan i kvalitetan, a tek koliko fotografija ima. I svaki put kada bi mi se te fotografije prosljeđivale mijenjan nam je server i svaki put bi nestale. Sve do sada, kada smo ga napokon uz bezbrojno mnogo najavljivanja i reklamiranja (gori smo od Nov@ TV), ponavljam, uz puno muke, realizirali.

Kako se Ventura, autor putopisa zbilja svojski potrudio bilo bi krajnje nepošteno, kako prema njemu, tako i prema vama, objaviti sav materijal u jednom putopisu (šteta bi bila, ma šta šteta, grehota). Stoga će ovaj putopis dobiti oznaku "Putopis u nastavcima". Izvrsno opisanih 15 dana boravka u zemlji koja ovo ljeto dočekuje Hrvatsku nogometnu reprezentaciju podijelit ćemo u nekoliko komada koje ćemo sve izobjavljivati u slijedeća dva mjeseca, kako bi možda i poneki Lupež namjernik na Portugal i EURO 2004 dobio kakvu bitnu informaciju, a nadam se da će takvih Lupeža itekako biti.

Kako ne bih dužio, evo ostavit ću vam link na prvi dio putopisa, pa da vidite kako se ima para, putuje avionom, loče porto u nezamislivim i besramnim količinama, navija za lisabonski Sporting usred Porta i još mnogo zanimljivih sitnica ovjekovječenih na fotografijama, a sve to iz duhovitog, doskočica punog, Venturinog pera, pri čemu mu je nesumnjivo pripomogla cijela ekipa. Evo linka, na ovih sedam znakova XOXOXOX!