REPOVI PROŠLOSTI PREDSJEDNIČKE KANDIDATKINJE: 'Kolinda je moju trudnu suprugu ucjenjivala otkazom!'

Ivan Kegelj

21. rujna 2014.

REPOVI PROŠLOSTI PREDSJEDNIČKE KANDIDATKINJE: 'Kolinda je moju trudnu suprugu ucjenjivala otkazom!'

Što vas može rasplakati, pitao je u televizijskoj emisiji „Nedjeljom u 2“ Aleksandar Stanković svoju gošću Kolindu Grabar Kitarović, HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu države. Ova je tronuto odgovorila: Nepravda! Potom je spomenula žene u Afganistanu i još koješta, dajući na znanje da je vrlo osjetljiva na maltretiranje slabi(ji)h, a napose žena. Tko bi rekao da je u pitanju ista osoba koja je 2007. godine, dok je bila ministrica vanjskih poslova, optužena da pokušava dati otkaz trudnoj zaposlenici i njezinom mužu, jer su govorili o narko-skandalu u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu!

Bračni par koji je iskusio čvrstu ruku aktualne predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović, u to vrijeme ministrice vanjskih poslova, preziva se Gašpar. Njemu je ime Marko, a njegovoj u to vrijeme trudnoj supruzi - Sandra. Koncem 2005. godine ovaj bračni par uzdrmao je hrvatsku diplomaciju pričom o narko-skandalu u konzulatu u Los Angelesu.

Nakon što su prijavili ono što su smatrali nedopustivim događanjima u konzulatu - a slučaj se ticao preprodaje droge - Marko i Sandra Gašpar povučeni su iz Los Angelesa u Hrvatsku, što su smatrali nepravdom. Stoga su sa slučajem izišli u medije, točnije sve su ispričali riječkom Novom listu. Nakon toga je uslijedilo javno šikaniranje mladog bračnog para. Tadašnja ministrica Kitarović putem jedne televizijske emisije tvrdila je da mladi službenik Marko Gašpar nije magistrirao, što je bila neistina, zbog čega je spomenuti protiv nje podnio i tužbu zbog klevete.

ŠUTNJOM DO POBJEDE: Kandidatkinja koja nema previše toga za reći

Nedugo zatim, medijima su Sandra i Marko Gašpar ustvrdili da ih je otkazima ucjenjivala osobno ministrica Kolinda Grabar Kitarović, koja je, rekli su novinarima, zahtijevala da obitelj povuče privatnu tužbu zbog klevete koju je protiv nje podnijela. Na otkazima napisanim Marku Gašparu i njegovoj trudnoj supruzi Sandri stajao je datum 8. siječnja, što je bio isti dan kad je odvjetnik obitelji Gašpar podnio kaznenu prijavu zbog klevete protiv tadašnje ministrice Grabar-Kitarović. 

(SCREENSHOT: Novilist.hr)

"Nakon što je naš odvjetnik 5. veljače predao Vladi zahtjev za skidanje imuniteta ministrici kako bismo moja obitelj i ja mogli protiv nje podnijeti kaznenu prijavu za djelo klevete koju je ona više puta počinila u medijima, nazvala me gospođa Vesna Vid, načelnica Odjela za statusna i radno pravna pitanja u Ministarstvu da dođem sa svojim odvjetnikom kako bismo postigli dogovor. Nakon cijelog dana pregovaranja postigli smo dogovor koji je zadovoljavao obje strane. Sutradan, 7. veljače, nazvala me tajnica ministrice, koja me je pozvala da dođem u 12 sati. Na dogovor sam došao s suprugom Sandrom koja je u drugom stanju, te smo očekivali da ćemo potpisati dan ranije postignutu nagodbu. Međutim, na naše iznenađenje, ministrica je izvadila dva otkaza i dva rješenja o premještaju u drugi odjel te nam rekla da će nam dati otkaz ako odmah ne povučemo tužbe, a ako povučemo da će nas prebaciti u drugi odjel", rekao je tada novinarima diplomat Marko Gašpar.

Tom prilikom mladić je dodao i ovo: "Nakon što je izmaltretirala moju cijelu obitelj, sada se još usuđuje prijetiti otkazom ne samo meni, već i mojoj supruzi, koja je u drugom stanju. Izgleda mi kao da pokušava iskoristiti situaciju u kojoj se našla moja obitelj, a to je da imamo malo dijete i jedno na putu, da nas uplaši kako bismo, uplašeni za svoju egzistenciju, povukli tužbe protiv nje i Ministarstva". 

Gašpari su medijima pokazali pripremljene im otkaze, a Ministarstvo vanjskih poslova demantiralo je ucjenu. Iz MVPEI-a tvrdili su da Gašpari ucjenjuju ovu instituciju. Nakon što je priča objavljena u medijima, Ministarstvo vanjskih poslova pod ravnanjem Kolinde Grabar Kitarović povuklo je otkaz trudnoj diplomatkinji Sandri Gašpar.

Cijeli slučaj za obitelj Gašpar nije dobro završio. Dvoje obrazovanih mladih ljudi otišlo je iz Ministarstva vanjskih poslova. Razočarani raspletom slučaja u kojem su izvukli deblji kraj, odselili su iz Hrvatske i nastanili se u Americi. Ministrica Kolinda Grabar Kitarović nastavila se pak uspinjati na političkoj ljestvici. Danas je predsjednička kandidatkinja koju može rasplakati nepravda

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com