F1: Francuska - Schumacher nadmoćan

Grrrr...

5. srpnja 2004.

F1: Francuska - Schumacher nadmoćan

Još jedna utrka na kojoj je pobijedio slavni Nijemac, Michael Schumacher. Mora se priznati da je Schumacher toliko nadmoćan da je uspio pobijediti čak i s viškom ulaska u boksove, no u početku nije sve krenulo u njegovu korist dok se nalazio u sendviču između dva Renaulta koji su od svoje domaće staze i dobre "startnosti" očekivali mnogo više


Subotnje kvalifikacije je osvojio Fernando Alonso koji vozi za Renault. A staza u Magny Coursu je Renaultova domaća staza. Francuzi su očekivali veliku borbu s Ferrarijima. Očekivalo se da pri samom startu Alonso neće izgubiti poziciju jer je Renault poznat po dobrim startovima što dokazuje i timski kolega Trulli koji sa svojim Renaultom na startu stiže s pete na treću poziciju. Mihajlo je bio u sendviču dva Renaultova vozača što je potrajalo do polovice utrke. Tada je Schumi drugi put otišao u boks, par krugova kasnije je to napravio i Alonso, ali kad je izašao našao se Schumiju iza leđa. Utrka je u tom trenutku bila gotova. Schumacher je zahvaljujući više odlazaka u boks imao manje goriva, k tome su i Bridgestoneove gume bile odlične pa je Nijemac radio po sekundu brže krugove od svih ostalih. Alonso se pomirio s drugim mjestom koje je također odličan rezultat jer na podiju nije bio još od Australije.
 

Utrka se bližila kraju, a na trećem je mjestu bio Trulli. Da je tako ostalo, Renault bi imao dvojicu na podiju. Ali nije tako ostalo već je Barrichello napravio briljantan potez i prestigao Talijana u pretposljednjem zavoju utrke. Veliko razočarenje za Trullija, a pretjerano zadovoljan nije bio ni Button koji je završio peti. Zna da BAR može bolje. McLaren je došao s novom specifikacijom bolida s kojim su na kvalifikacijama s Coulthardom bili treći, no u utrci samo šesto mjesto. Kimi odmah iza njega sedmi. Ipak u McLarenu su zadovoljni tvrdeći da bolid ima brzinu i potencijala. Nesretni je Montoya nakon nesreće u petak na treningu, uzeo posljednji bod vozeći s jakim bolovima u vratu. Njegov dosadašnji kolega Ralf će pauzirati tri mjeseca nakon nesreće u SAD-u. Zamijenio ga je Marc Gene koji se plasirao kao deseti.
 

Osim pobjede Schumachera, utrku su obilježila samo dva odustajanja pa su prema tome završila osamnaestorica. Nesretnici su bili Sato kojemu je još jednom eksplodirao motor i Mađar Baumgartner koji je izletio. Sljedeća utrka je u Velikoj Britaniji odmah u nedjelju, vozi se na stazi Silverstone. Rubens Barrichello je prošle godine tamo odvezao utrku života. Može li se suprotstaviti Schumacheru?