F1 uvijek u pokretu: Bolji Senna ili Schumi?

Grrrr...

15. srpnja 2003.

F1 uvijek u pokretu: Bolji Senna ili Schumi?

U najbržem cirkusu na svijetu bilo je svega. Frentzenova maloljetna sestra se igrala velikog brata. Govori se o povratu VN Argentine, a Bernie, hrvatski zet, govori o Coulthardu i Schumacheru. Rat guma se pojačava, u prednosti je zasad Michelin. Schumacher se sjeća svojih trauma iz Silverstonea prije četiri godine i priznaje kako je mislio da će tada umrijeti.
Svijet Formule 1 je uvijek u pokretu i uvijek ima svježih vijesti. Pa krenimo od onih zabavnijih. Frentzenova 14-godišnja sestra glumila je puno starijeg brata i sjela za upravljač automobila svoje mame i kružila Moenchengladbachom, sve dok je nije zaustavila lokalna policija.
Ovaj tjedan je Bernie Ecclestone, šef formule 1 i "hrvatski zet", kako ga vole zvati naši hendikepirani mediji, puno govorio. Prvo je izjavio da bi ponovno volio vidjeti u kalendaru VN Argentine koje nema od 1998. E onda je malo oprao Coultharda: 'Najbolje bi bilo da se David makne iz McLarena. Tu se jednostavno prekomotno osjeća. Seljenje bi ga prodrmalo. On je talentiran i puno se trudi, ali jednostavno treba motivaciju.' To je svima nama očito, jer mu u zadnje vrijeme baš i ne ide. Coulthard se pak javlja sa izjavama da treba upozoriti na opasnosti ovog sporta. Zapravo je nevjerojatno da se toliko prepao, nakon incidenta sa Alonsom, a prije dvije, tri godine je skupa sa svojom zaručnicom preživio pad privatnog zrakoplova i nakon toga ubrzo i pobijedio, jer ga je to psihički ojačalo, kaže. A sad, Alonso je za stručnjake definitivni broj jedan ove sezone. Uspio se ugurati ispred Raikkonena i Schumachera starijeg. 'Činilo se kao san, od početka sezone. Uživam svaki dan jer radim posao koji volim i lijepo je bit nagrađen za to,' rekao je nakon izbora.
Rat gumara se uzbuktao i glavna tema u svijetu F1 su gume. Michelin je dobio zadnje bitke, ali Bridgestone odvraća da je njihov rat. Ne ide im baš u prilog izjava Buttona koji otvoreno govori protiv Bridgestonea. Naime rekao je da bi imao puno bolje rezultate samo da nije guma. Michael Schumacher uporno odbija konstatirati da se radi samo o gumama: 'Ne možete sve reducirati samo na jednu točku. Radi se o više aspekata na bolidu. Jednostavno moramo poboljšati sve u kompletu'. Inače šef Michelina je rekao da Bridgestone radi krivo, jer se ravnaju prema Ferrarijevom bolidu što je loše, jer ne znaju je li se radi o dobrim gumama ili bolidu ako postižu dobre rezultate.
Da se opet vratimo na Berniea. Nakon što je 'pohvalio' Coultharda okrenuo se Schumiu. Priča je sljedeća: Michael Schumacher možda nije dobar kao što je bio Senna, jer ga njegov timski kolega Barrichello ne pritišće dovoljno jako. Barrichellu se ne dopušta pobijediti i zato ne možemo procijeniti koliko je Michael dobar. Kaže da je Schumacher trenutno najbolje što postoji u F1, ali da je teško reći je li bolji od Senne, jer je on uvijek imao timskog kolegu koji ga je pritiskao. Dodao je i da se u Ferrariju umjesto Rubinha nalazi Raikkonen, Montoya ili Alonso da bi bila potpuno druga priča.
Prije četiri godine u Silverstoneu je stariji Schumacher slomio nogu na dva mjesta izletivši iz zavoja ravno u gume. Ta ga je nesreća izbacila iz utrke za prvaka, a umjesto njega u borbu se uključio Eddie Irvine kojemu je malo falilo da se domogne titule (čitaj: isključivo Schumacher je trebao donijeti naslov Ferrariju nakon dvadeset godina i Ferrari se nije baš trudio da pomogne Irvineu). I povodom godišnjice tog loma Schumacher se sjetio cijelog događaja: 'Stvarno sam mislio da ću umrijeti. Ležao sam i odjednom mi je pao mrak na oči, a otkucaji srca su bili sve sporiji i sporiji. Iznenada mi je srce stalo. To je trajalo nekoliko sekundi i onda se svijetlo vratilo. Ali stvarno sam mislio da je to to,' prisjeća se Schumacher.
Sve skupa zanimljiva uvertira za utrku koja se priprema ovog vikenda na Otoku, a o kojoj ćete biti pomno izvješteni!