F1: Imola - Četvrta Schumacherova

Grrrr...

26. travnja 2004.

F1: Imola - Četvrta Schumacherova

Što ima novoga? Ništa! Schumacher je opet pobijedio i to četvrti put za redom u novoj sezoni. Trunku nade u drugačiji rasplet utrke ponudio je na kvalifikacijama Jenson kicks Butt-On osvojivši prvi pole position za sebe i momčad BAR-a, dok je Schumacher bio tek drugi. Treba još samo napomenuti da se obilježavala deseta godišnjica pogibije Ayrtona Senne

Button je dobro krenuo, uglavnom bolje no Schumacher što je primijetio i Montoya i odmah krenuo u napad: 'Michael je imao loš start i bio je spor kroz šikanu i prvih par zavoja. Pokušao sam ga preteći, ali mi je dvaput zatvorio vrata (nije mu ostavio mjesta za prolaz op.a.). Kad sam pokušao zadnji put, udario me je i bio sam izguran na travu. Jako sam razočaran jer ovo nije bilo pošteno utrkivanje.' Odmah nakon tog incidenta na sličan način je Montoya natjerao Ralfa da provjeri držanje bolida na travi. Vodstvo Buttona trajalo je do devetog kruga kad je morao ići u boks. Schumacher je ostao još dva kruga i vozio k'o lud da bi nakon svog redovnog ulaska u boks uspio izaći ispred Engleza. Naravno da mu je uspjelo i naravno da je sva borba za prvo mjesto tu prestala. Button se do kraja utrke mirno vozio na drugom mjestu i osvojio osam bodova. Poslije njega najbrži na stazi je bio Montoya kojemu je pri kraju utrke malo priprijetio Alonso. Na kraju se Alonso ipak morao zadovoljiti četvrtim mjestom, a Montoyi je prepustio šest bodova, odnosno treće mjesto.

 

Iza Alonsa ciljem je sljedeći prošao Trulli nakon što mu je Barrichello puhao za vratom zadnjih desetak krugova. Dakle Brazilac razočaravajući šesti. Svu krivicu je svalio na promet, tj. na činjenicu da je ispred njega uvijek bio neki sporiji bolid, a pošto se na ovoj stazi teško pretječe, on je ostao zaglavljen. Malo manje sreće je imao brat onog robota Schumachera. Naime Ralf se vozio na vrlo dobrom četvrtom mjesto na kojem mu je pozavidio Alonso i krenuo u otimačinu. Pri ulasku u zavoj Ralf u maniri svog brata zatvara Španjolca koji je krenuo u pretjecanje. Posljedica je dodir između dvojca. Alonso je lupio Ralfa odostraga što je bilo dovoljno da ga zavrti. I na kraju posljednji bod je ugrabio Raikkonen. Čovjek ne zna treba li plakati ili se radovati.

 

Neću vas daviti sa daljnjim poretkom nego ću još samo napomenuti da se ovog vikenda obilježavala deseta godišnjica pogibije Ayrtona Senne, a ne Ayertona kao što su napisali jebivjetri sa HRT-a. Uglavnom htio sam reći da njegovu biografiju možete pročitati klikom na ovih sedam znakova XOXOXOX. Sljedeća utrka je u Španjolskoj, na stazi koju svi odlično poznavaju, jer tamo se testiraju bolidi. Očekivati je pobjedu Schumachera ako bude sve u redu s bolidom i njegovom koncentracijom.