Tko je lezbijkama najpoželjnija Ana Brdarić

Navar Glibotić

12. siječnja 2006.

Tko je lezbijkama najpoželjnija Ana Brdarić

Najpoželjnija žena hrvatskim lezbijkama RTL-ova je voditeljica Ana Brdarić, barem prema anketi lezbijskog sitea Cro-lesbians.com. To naoko novo lice na TV-u ipak ima dugogodišnji tv-staž, a u svojoj osmogodišnjoj karijeri bila je na OTV-u, njihovoj ispostavi CCN-u, Novoj TV, HRT-u i na kraju RTL-u. Iako je u izjavama nakon pobjede skromna, tvrdeći da nikad nije bila pretjerano izazovna bilo kome, prava istina je drugačija

Najpoželjnija žena svim lezbijkama u Republici Hrvatskoj je RTL-ova voditeljica Vijesti, Ana Brdarić, barem prema anketi lezbijskog sitea www.cro-lesbians.com. Očigledno seksipilna Ana, imat će uskoro 26 godina, a svojim je ležernim nastupom i mladenačkim stavom uspjela osvojiti kako heteroseksualce, tako i homoseksualce. Njezin nastup pohvalile su i neke stare iskusne zvjerke tv-zanata, koje su kazale da odskače od današnjih instant-voditeljica i da zrači nekim povjerenjem, što je nužno potrebno kako bi se na svoju stranu pridobila uvijek kritički raspoložena domaća tv-publika.

A tko je uopće ta mlada voditeljica koja je potukla i Seve Nacionale na njezinom terenu, terenu privlačnosti? Radi se o djevojci koja je prvi novinarsko-televizijski posao počela obavljati na OTV-u još tamo daleke 1998. godine, kada je upisala fakultet i stigla u Zagreb iz Varaždina. Nakon toga jedno vrijeme vodi "Slagalicu" na HRT-u skupa s Barbarom Kolar, ali se nakon kraćeg vremena vraća OTV-u i CCN-u. U međuvremenu je imala i epizodu na Novoj TV, gdje je vodila emisiju o računalnim igrama skupa s Mirelom Priselac Remi, koja je, gle čuda, također bila na izboru za najpoželjniju ženu lezbijskoj populaciji. Početkom rada RTL-a prelazi na tu televiziju prvo kao novinarka, da bi je potom Švabe zamijetile i dale joj voditeljski posao. Ostalo je već više puta prežvakano po raznim tiskovinama.

Ana nije tek tako uletjela u novinarske vode. Naime, njezin pokojni otac Darko jedan je od legendi Vjesnika, za kojim i dan-danas ljudi u toj firmi plaču. Jer je pored znanja imao i takt, znao je objasniti stvari kako treba, pa je bio omiljen među mladim novinarima koji ga i danas izdvajaju kao najnormalnijeg i najboljeg urednika kojeg su imali. Njezina majka Gordana je pak glumica u Varaždinu, a Ani je gluma od njezinih malih nogu fetiš. Koji nikad nije podigla na profesionalnu razinu.

Iako će u izjavama za medije nakon izbora skromno izjaviti da joj nije jasno zašto je izabrana, "jer je nikad nitko nije mjerkao", neslužbene informacije govore drukčije. Njezine kolege i prijatelji kunu se da zrači nekim magnetizmom i da ju se ne može ne voljeti kad ju se upozna, a i brojna su muška bića ostala uzdrmana srca nakon susreta s Anom. Uostalom, i jedan veleštovani urednik ove stranice je u početku njezinog angažmana na RTL-u govorio "tko je Ana Brdarić da se bavimo njom", dok se ovih dana bori za teme u kojima mora kontaktirati rečenu voditeljicu, uz obaveznu napomenu da mu je najzgodnija od svih novih lica na tv-u.