Zavidan timski duh među djelatnicima RTL televizije

Božidar Alajbegović

26. kolovoza 2004.

Zavidan timski duh među djelatnicima RTL televizije

Odnedavno smo, kao što već znate, u prilici pratiti i hrvatsko izdanje RTL televizije. O kvaliteti tog programa drugom prilikom, ali ćemo vam u novici koja slijedi pokazati kakva fantastična visoka razina timskog duha postoji u ekipi te TV postaje, pa djelatnici svojem poslodavcu za potrebe snimanja "Big Brothera" čak posuđuju i vlastiti - kućni namještaj
Tekst koji slijedi prenosimo iz Novog ista od 26.08.2004.

"Skorim početkom emitiranja reality showa »Big Brother«, za njegovih 12 natjecatelja RTL televizija je osigurala kratkotrajnu slavu, ali zaboravljeni nisu ostali niti uposlenici RTL-a, odnosno barem njihovo pokućstvo.

»Proslavite svoj namještaj!«, stoji u uvodu maila poslanog na adresu novinara RTL-a kojim se djelatnicima najmlađe domaće televizije nudi neobična mogućnost medijske eksponiranosti putem – njihovog privatnog namještaja.

U mailu se poziva na doniranje točno određenih dijelova namještaja, i to redom: stolica, stola, telefona, ležaljki i suncobrana uz kvalifikacijske uvjete da namještaj bude modernog dizajna te u žutoj, plavoj ili crvenoj boji, odnosno u bojama RTL televizije.

Navedeni mail kod većeg dijela primatelja izazvao smijeh jer putem njega, de facto, poslodavac od uposlenika »žica« namještaj za glavni i, nadaju se na RTL-u, njihov najisplativiji ovogodišnji projekt. Nakon što se na RTL-u isprva negiralo postojanje maila, klasificiranog kao povjerljiv interni dokument, glasnogovornik »Big Brothera« Kristijan Gržetić ustvrdio je kako se u stvari radi o zabuni.

– Navedeni mail doista je poslan u skladu s timskim duhom koji krasi RTL, ali je traženi namještaj namijenjen samo za potrebe snimanja trailera »Big Brothera«, kaže Gržetić dodajući kako će se namještaj, nakon što je jučer okončano snimanje najavnog video spota za »Big Brother«, vratiti vlasnicima dok će u »Big Brother« kuću useliti potpuno novi namještaj.

– Što se tiče namještaja što će se nalaziti u Big Brother kući, on se kupuje od sponzora, tvrtke »El Paneli«, a štoviše, dio namještaja će se izraditi po mjeri da udovolji posebnim potrebama snimanja, navodi Gržetić.

A kakav su namještaj, u skladu s timskim duhom RTL-ovci posudili, vidjet ćemo ovog vikenda u najavnim video spotovima za »Big Brother«.
"

Izvor: Novi list, 26.08.2004., autor Zvonimir Mamić