NE NAFTI (VIDEO): Ovo je zajednička poruka Grka, Hrvata, Slovenaca, Španjolaca...

Lupiga.Com

9. kolovoza 2015.

NE NAFTI (VIDEO): Ovo je zajednička poruka Grka, Hrvata, Slovenaca, Španjolaca...

Stanovnici, turisti i volonteri iz Italije, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske ujedinili su se u podršci obnovljivim izvorima energije, te rekli zajedničko ‪"ne nafti"‬ na čitavom Mediteranu. učinili su to u videu koji imate prilike vidjeti i na Lupigi. Naime, Greenpeace poručuje kako se u istraživanjima javnog mnijenja 90,6 posto građana izjasnilo da bi Hrvatska trebala provoditi energetsku politiku temeljenu na obnovljivim izvorima te zbog toga prikupljaju potpise za peticiju potpore zelenoj energiji.

Stanovnici, turisti i volonteri iz Italije, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske ujedinili su se u podršci obnovljivim izvorima energije, te rekli zajedničko #NEnafti na čitavom Mediteranu! Podržite #SolarParadise! Potpišite peticiju: https://goo.gl/4oIbLO

Posted by Greenpeace Hrvatska on 4. kolovoz 2015

 

Napominju i sljedeće: "Iako je Hrvatska jedna od najsunčanijih zemalja u Europi, još uvijek je na samom začelju u korištenju sunčeve energije. Tako susjedna Slovenija već sada iskorištava deset puta više solarne energije od nas, iako prosječno ima manje sunčanih dana. Potencijal ostalih obnovljivih izvora energije (vjetar, biomasa) u Hrvatskoj je također golem, ali zbog lako premostivih prepreka još uvijek neiskorišten." 

Kampanja sa sloganom „Ne nafti – zaustavimo bušenje Jadrana“ djelo je 70 organizacija civilnog društva iz regije, koje su potpisale Zajednički manifest za budućnost Jadranskog mora

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Greenpeace Hrvatska

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Ustavne vrednote u doba krize".