Mali odušak ne bi li mi bilo lakše

Božidar Alajbegović

27. siječnja 2004.

Mali odušak ne bi li mi bilo lakše

Dva su tek mjeseca od ustoličenja nove vlasti, a svjedoci smo već dvjema aferama. Kako se radi o HDZ-u, nismo iznenađeni, nego se čak i divimo Sanaderu što je aktere recentnih afera (čitaj: svinjarija) kaznio ostavkama. No, naivno se nadajući da će se takav epilog ustaliti kao jedini moguć i samorazumljiv u svim budućim događanjima te vrste, previđamo ipak jednu "sitnicu"
Kao što već znate, Čačija i Kosoričin pomoćnički dvojac glavni su akteri prve dvije veće afere vezane uz novoustoličenu HDZ-ovu vlast. O tome ste sve potankosti već imali prilike saznati iz raznoraznih medija i zato vam ovdje nemam namjeru dodatno dizati tlak podsjećanjem na (blago rečeno) “grijehe” tih ljudi. Međutim, ipak ne mogu a da vas ne upozorim na jednu drugu “sitnicu”.

Prema još uvijek važećim zakonima države kojoj svi mi revno plaćamo poreze, Čačija i Kosoričin dvojac (čija imena ne zaslužuju da troše memoriju mog moždanog hard diska pa vam ih zato i ne navodim) nakon što su napustili funkcije na Markovom trgu, imaju pravo primati plaću (ilitiga osobni dohodak) slijedećih godinu dana. Odnosno, da preciziram: prvih 6 mjeseci oni će primati puni iznos, a daljnjih 6 mjeseci polovinu pune plaće!!! 

Stvari tako stoje i protiv toga se, nažalost, ne može ništa ...

Ne, nije istina, nešto se ipak može ... i bez obzira kako to malešno i beznačajno bilo, možda mi ipak kakvu-takvu utjehu donese. I zato: kao porezni obveznik iz čijih će se poreznih izdvajanja prijespomenutoj trojci slijedećih 12 mjeseci isplaćivati plaće, javno se na ovom mjestu pitam: 

"što su to troje ljudi u tih  7 - 10 dana koliko su ukupno bili u Vladi mogli tako silno korisno za sve nas napraviti da bi im se zbog toga, kao nagrada, iz naših poreznih izdvajanja slijedećih 12 mjeseci isplaćivala plaća?"

Eto, učinio sam ono jedino moguće što sam glede svega ovoga mogao ... i recimo da mi je sad lakše. Ali, kako beg nije cicija, isto ću omogućiti i vama, te vam u tu svrhu na raspolaganje stavljam doljeprisutnu rubriku "komentari". Ali vas ipak molim - pljuvat svoje monitore možete koliko vam drago, ali dotičnu rubriku poštedite psovki. 

A možda vas ovo gore navedeno ne ljuti niti tangira? Eh, blago onda vama, da sam barem i ja takav ...

Toliko od mene ... i ostajte mi zdravi, čili i veseli, barem do slijedeće vlastodržačke svinjar... . Pardon, afere.