TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: „Zagreb je podinvestiran i raspada se po šavovima“

Lupiga.Com

28. veljače 2024.

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: „Zagreb je podinvestiran i raspada se po šavovima“

"Grad je oštećen u potresu, imamo ogromne troškove koji su izvanredni i proračun od dvije milijarde eura nije dovoljan za sve što Zagreb treba. Grad je podinvestiran, grad se - ajmo reć' to - raspada po šavovima ..." - ovim riječima je stanje u Zagrebu opisao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući u emisiji Zavidavanje, koja je emitirana na YouTube kanalu VIDA TV. Tomašević je ovom prilikom pojasnio i detalj sporazuma sa Zagrebačkom nadbiskupijom i državom, koji je bio potreban da bi se moglo krenuti u realizaciju jednog od velikih gradskih projekata, a to je gradnja novog nogometnog stadiona na Maksimiru. Ispričao je, također, i kako je došlo do propusta kad je u pitanju doček hrvatske reprezentacije u vaterpolu nakon osvajanja svjetskog zlata, a na pitanje viče li na podređene zbog takvih propusta priznao je da mu se katkad omakne i takvo što.

Jedno od pitanja bilo je vezano za jednu od najbolnijih točaka Grada Zagreba, odlagalište otpada na Jakuševcu, a odgovarao je i na kritike o zapuštenosti gradskih zelenih površina, odnosno neredovnom odvozu otpada te o budućoj spalionici otpada od koje, kaže, neće odustati. Gledateljima i gledateljicama Tomašević je pojasnio je i što za Zagreb znači raskid ugovora s koncesionarom Zagrebačkih otpadnih voda te ukazao na sve što će Zagreb dobiti raskidom te koncesije.

U emisiji je bilo govora i o rokovima za izdavanje građevinskih dozvola, o njegovim obećanjima te o projektima koje gradska vlast uspješno realizira, kao što su gradnja škola i vrtića. Gradonačelnik je govorio i o oštrim kritikama koje na njegovu adresu redovito isporučuju velike medijske kuće. Unatoč kritikama, Tomašević priželjkuje i očekuje drugi mandat na mjestu gradonačelnika, jer u prvom mandatu, kako je ukazao, aktualna gradska vlast u bitnom je bila ograničena naslijeđem prethodne vlasti na čelu sa preminulim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tomaševićevo gostovanje preporučujemo svima koji žele znati više o funkcioniranju Grada Zagreba i namjerama gradske vlasti.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Ladislav Tomičić