DIRLJIVI OPROŠTAJ: Velimir Bujanec u eteru se oprostio od "samuraja" Vinka Žuljevića Klice

Ana Benačić

6. svibnja 2015.

DIRLJIVI OPROŠTAJ: Velimir Bujanec u eteru se oprostio od "samuraja" Vinka Žuljevića Klice

Kontroverzni Velimir Bujanec oprostio se od kontroverznog Vinka Žuljevića Klice u televizijskom eteru, koji već godinama sustavno "oplemenjuje" svojom emisijom Bujica. Učinio je to nabrajanjem probranih i nepotpunih detalja iz prošlosti ubijenoga Vinka Žuljevića Klice - imenujući ga "hrvatskim vitezom", "posljednjim hrvatskim samurajem", "veteranom HV-a" i ratnim zapovjednikom elitne postrojbe HVO-a "Garavi". Naime, samo zanemarivanjem ozbiljnog komada Žuljevićeve biografije bilo je moguće baš svu odgovornost prebaciti na policiju i sigurnosne službe, zato što nisu spriječile njegov očigledno pomno pripremani atentat, s čak deset neposrednih izvršitelja.

O kontroverzama vezanim za Vinka Žuljevića Klicu zna se podosta, kao i onima vezanim za Velimira Bujanca. Osoba je to koja je na sebi nosila nacističku uniformu, pozirala uz slike ustaških krvnika, sudu priznala da je prostitutke plaćala kokainom i uređivala sramotni tabloid Imperijal. 

Danas, zahvaljujući novom valu "reforme" HDZ-a, na kojemu brojčano najjača opcija u Hrvatskoj surfa u mračne devedesete ne prezajući ni od šurovanja s ratnim zločincima u različitim fazama sudskih postupaka, Bujanec je VIP gost inauguracije Predsjednice Republike, HDZ-ove Kolinde Grabar Kitarović. HDZ Sesvete dodijelio je nedavno Bujancu i zahvalnicu "za nesebičan rad u izbornoj mreži PO HDZ Sesvete i doprinos pobjedi gospođe Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima". Zadnjih pola godine Bujanec je i jedan od najglasnijih šatoraša, skupine branitelja koja je dovoljno kontroverzna da svojim skupom na Trgu bana Jelačića prošle subote uspije organizirati najslabije posjećeni open-air koncert Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook