Zabranjeno pušenje

Navar Glibotić

7. studenog 2003.

Zabranjeno pušenje

"A oni koji puše, neka popuše..." reče davno jedan političar. Ili možda i ne baš tako davno. A bogami, ovaj singapurski policajac u kojem je u ovoj novici riječ, a koji je zbog pušenja završio tri godine na robiji, zbiljski je popušio. No, uzmemo li cijelu stvar u obzir nameće se zaključak kako je još i dobro prošao
"Nesretnog" 27-godišnjeg policajca prijavila je 16-godišnja djevojka koja mu je popušila. Ali, nije problem to što je ona fakat mlada, jer se u Singapuru tolerira seks s maloljetnim osobama. Dakle, nije do godina, kao što ste mogli pomisliti. Nego je "pušing" kriv.

Singapur je zemlja u kojoj je prostitucija legalizirana. Zemlja u kojoj se tolerira čak i seks s 14-godišnjakinjama, ali oralni seks, felatio ili pušenje, kako vam drago, apsolutno je prohibirano, tj. zabranjeno djelo. I tako će jadni drot završiti u buksi na tri godine, gdje će teško ponovno doći do malo pušenja (ili možda neće?).

Komična je situacija da je nesretni plavac zapravo i dobro prošao. Njemu se, naime, sudilo zbog uvrede, jer se felatio u Singapuru tako doživljava, a maksimalna kazna za uvredu u toj zemlji je doživotni zatvor.