Vrijeđanje

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Vrijeđanje

www.insults.net stranica je posvećena upravo onome o čemu govori i njen naziv. Vrlo šarolike uvrede i psovke, možete pronaći u sadržaju ove simpatične stranice. Između ostalog možete naučiti psovati na 37 svjetskih jezika. No, ipak moramo priznati kako su i psovke i uvrede namijenjene onima koji tek ulaze u svijet vrijeđanja i psovanja, dakle za početnike. Ipak siguran sam da će i oni najiskusniji u tom zanatu naučiti nešto novo.

Stranica je pokrenuta od strane zaljubljenika vrijeđanja još prije tri godine i do danas se sadržaj ove neobične stranice poprilično proširio. Kao što Lupiga ima vic dana, Insult ima uvredu dana. Današnja uvreda dana bila je: I don't think you are a fool, but what's my opinion compared to that of thousands of others. Na  naslovnici možete i poslati uvrede, kako samoj redakciji, tako i nekoj vama bliskoj ili omrženoj osobi koja će na svoj mail dobiti razglednicu s uvredom. Tu je i generator uvreda, koji na osnovu podataka koje ste mu dali, izbacuje nasumične uvrede namijenjene vama. Također izdvajamo i uvrede namijenjene svakoj naciji ponaosob u sekciji "Around the world".

Za oko nam je najviše zapela rubrika "Kako psovati na stranim jezicima?". Tu imate priliku naučiti psovati na 37 svjetskih jezika, doduše samo one osnovne psovke. Na žalost ili na sreću među ovih 37 jezika ne nalazi se hrvatski jezik, ali su zato tu majstori psovanja, Srbi, a i još jedni naši susjedi, Slovenci. Od ostalih zanimljivih jezika izdvajamo: hebrejski, finski, armenski, korejski, malezijski, te tagalogski na kojem vam usput kažem malaki ang susu mo!    
Kako nemamo vremena, a ni prostora izdvojiti sve što se nalazi na Insulutsu, upućujemo vas da klikneta na ovo mjesto i saznate kako sam vas u prošloj rečenici uvrijedio. Samo znajte izabrao sam najgluplju uvredu, koja možda nekome i nije uvreda, nego pohvala. Najbolje je ipak pogledati prijevod pojedinih psovki, što vam Dani i ja toplo preporučamo.

Moramo reći i to kako je broj psovki još uvijek malen, te da neke psovke našem mentalitetu mogu biti čak i smiješne, ali to govori samo o nama samima. Ipak svi početnici, koji su tek stupili u svijet psovki i uvreda, mogu naučiti mnogo, mnogo novih stvari.