Kupanje s morskim psima

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Kupanje s morskim psima

Čini se kako će vječna želja nekih nesretno zaposlenih, biti ispunjena, odnosno kako će ti nezadovoljnici vidjeti svoje šefove u bazenu s morskim psima. Scenografija je to kakva se priprema za 31. kolovoza ove godine, kada će se iz humanitarnih razloga neki od šefova Microsofta i Hewlett Packarda, naći s ozloglašenim životinjama oči u oči.
Razmišljajući o mogućim humanitarnim akcijama, zaposlenici Microsofta i Hewlett Packarda u Singapuru došli su na zbilja originalnu ideju-baciti svoje šefove u bazen prepun morskih pasa. Cijela stvar trebala bi se dogoditi 31. kolovoza u singapurskom podvodnom parku, na otoku Sentosa. Otok je to poznat po elitnom turizmu, kojem broj posjetitelja neprestano pada, pa će primjerice ove godine s namjerom privlačenja što većeg broja turista otvoriti bar Bora Bora u kojem će se organizirati tulumi od 0 do 24.
Ponovnom povratku Sentosa u zlatne dane zasigurno će doprinijeti i spomenuta ideja o bacanju šefova morskim psima u bazen podvodnoga parka u kojem osim morskih pasa, borave otrovne zmije i meduze. Cilj te akcije je skupiti 335 000 američkih dolara za jedanaest singapurskih humanitarnih zaklada. Šefove koji će biti "prinuđeni" na ovo opasno kupanje, izabrati će sami zaposlenici i klijenti. Kako ipak ne bi postalo opasno, pobrinut će se specijalne ekipe s električnim štapovima, štititeći tako "kupače" od opasnih životinja, koje će ionako biti dobro nahranjene kako im jelo ne bi palo ni na pamet.