Nemoj samo da ode po pantalama, kupio sam ih u Grazu.

Ivor Car

11. rujna 2003.

Nemoj samo da ode po pantalama, kupio sam ih u Grazu.

Sjećate li se onih "ludih" Mostaraca sa www.bljesak.info koji su nas nasmijavali sa vijestima iz budućnosti. Ponovno smo od njih dobili nešto zanimljivo, po meni i bolje od vijesti iz budućnosti. Dakle, usporedni urnebesni izlazak u grad dvojice Mostaraca, za koje autor kaže kako su 95% istiniti. Pročitajte i sigurno nećete požaliti. Radi lakšeg praćenja tekst jednoga je crne, a drugoga plave boje!

20:30h

Iskačem iz kade i uskačem u isprane “starke”. Nisam se obrij’o, jebiga l’jeno mi je, al stavit ću malo after shavea, ako ona mala plava bude u Iguani. Jes’ da nije moja klasa, ali jebaji ga, more mi valjat' da mirišem. Ulazim u dnevni da ogulim staru za cenera. Stara gleda BINGO na televiziji i zaokružuje, (zapravo ne zaokružuje) one brojeve govoreći pri svakom broju “jaaaao, pa nemam ni ovaj”. Stara neda cenera, izbija petaka. Nađemo se na osmici. Imam ja još tri u drugim farmerkama, bit će dosta zar. Zapravo neće biti dosta, al’ mora! Oblačim “spitfire-ku” i izlazim. Stara vrišti nešto o pameti i glavi…

Mmm… Obožavam kupku.. Vruću kupku. Mrzim tuširanje. Dobro bi bilo imat’ jaccuzi, morat’ ću reć’ starom da nabavi. A dobro je i ovako ležati u vreloj vodi, još samo da je neka pica… Moj Samsung, (450 Eura) daje diskretan znak da je stigla poruka…Kum javlja da nam je rano za grada i da prvo kod njega svratim da vidim novo kućno kino, pa ćemo svi onda skupa u dagra. Prošetam kožicu par puta i sjetim se one male plave iz Iguane. Dobra je… Oblačim pantale, (kupio ih u Grazu, znaš kako su dobre) i izlazim iz zadimljenog kupatila. Starci otišli neđe na večeru, sestra na skijanju…

20:50h

Stojim kraj svog dragog autića, koji je moj vršnjak, i mislim se da li da idem pješke ili da ipak uzmem spomenuti autić kojem je istekla registracija. Ma s autom ću, jebiga. Moram na pumpu još cigare kupit. Na pumpi uzmem cigare i gledam u one kondome. Ma neću kondome, jebiga. U startu, znači, razmišljam negativno. Au, jebalo majku, zaboravio one tri marke iz drugih farmerka. Nazad kući. Raja me čeka kod sata, jebat će mi mater što kasnim.

Uh, kako su hladni ovi kožni sicevi. Palim audija, palim klimu na ugodnih 26 stupnjeva, palim grijanje siceva. Na mp3 playeru tražim Cecu i puštam. Ma neću Cecu, pustit ću malo brije. Pojačat ću basove, da se čuje kako je dobra zika u autu. Kum zove đe sam više. Ne čujem ga od zike. Jebo mater ne valja ovaj mobitel ništa, morat ću ga mijenjat. Odo uzet jedan RedBull na pumpu, pa ću kod kuma.

21:15h

Prčio majku đe si dosad’? Tri moja prijatelja ulaze u kantu, to jest golfa, i noć je upravo počela. Pita Bojan šta ćemo pit’? ( Podrazumijeva se da ćemo pit’). Kol’ko imamo para? Ima se, naplatio Bojan. (Trebo sam kupit one kondome). Onda ćemo Gin, jebiga, dosta više i onog vina ružnog, a? Jašta, može Gin. Na Starom normala. Raja se iskuplja. Ulazimo u Tizianu, superljubazna prodavačica zna odmah šta ćemo. S bocom Gina, pod jednom i bocom Spritea pod drugom rukom laganini korakom napuštamo Staro i idemo u svoju logu. Iza kina, (to je loga) goriona! Svako malo, neka grupica u kojoj kruže razno razne vrste boca. A i joinata, bogami da budem iskren. Boca je zaklana i polako pijemo…

Ispred kumove kuće vidim neku X5-icu, ne’am pojma čija je. Napucana, drama je dobra. Upadam unutra s RedBullom i pozdravljam.ekipu. Jeko ovaj žuti majke ti, mislim se u sebi. Kum odzdravlja ne dižući glave s daljinskog od kućnog kina. Nemoj prosut’ RedBull po tepihu, kum dreči, a Baja me upoznaje s onim žutim. Govori on meni ime, (ne znam koje zaboravio sam) pitam ga ja je li njegova X5-ica? Jes’, govori on, 120 ‘iljada dao za nju. Pitam kuma diskretno šta mu drži stari, kaže kum n’akvu firmu. On je iz Gruda al’ živi u Beču. Čini se dobar momak. Fura rap. Donosi kum iz frižidera Jagger i RedBull. Polako ćemo sad počet, za zagrijavanje.

22:15h

Iz jedne grupice momak kreće prema nama. Već znamo da će nas pitat’ imamo li rizlu, jer nas to pita svaki vikend. Momci imate li rilzu? Ne’amo, nepušimo. Ode. Jebo mater idući ću put kupit rizle samo da mu ih dam kad me pita. Eto ga opet. Imate li cigaru, majke vam? Na. Ostalo je još četvrt boce, Bojke tilta, mi se svađamo treba li treći entitet uves’. Prolazi murja i gleda. Neće zar peglat’, heklali su nas prošli vikend. Neće, odoše. Sipamo novu turu, opet se svađamo oko 3. entiteta, onaj tip opet dolazi. Brato, imaš još jednu cigaru? Na. Uzima dvije. Objašnjava da će jednu zapalit a druga mu treba da posoli. Boli me, bola kurac. Hajmo ovo popit’ pa ćemo u Iguanu.

Namjestio kum kućno kino, DVD i to, pustio laganini neki film, otišla već boca i po’ Jaggera. Žuti priča kako je bio na Love Paradeu i kako je čvakn’o 17 boba jedan dan. Slag’o je bar za tri. Pitam ga ja, kol’ko mu ima X5 konja, kaže on 400, tuning mu radio u Austriji u Alpini. Tu se posvađamo more li se X5 izvrnut ako ga smotaš punim na 150, kaže on nema šanse, oš da ti dokažem? Ma šta’š bola ti dokazat mislim se u sebi. Uto ti on vadi neki kurac iz džepa, (zapravo nije kurac nego piz b’jelog) razvlači lajnu na stolu i sa sto eura sve to fino pošmrče. Jebo mater k’o na filmu. Pita mene oš ti, neću kažem, fala. Otišla boca Jaggera.‘Ajmo u grad.

23:15h

Upadamo u Iguanu. Ne vidimo na oči. Eno one plave. Kesim joj se iz daleka. Šaner ja, jebiga, znaš. Nije joj jasno, sjebala se cura. Dolazi Igor, konobar, pita glavom u prolazu ono k’o šta ćemo pit’. Ja klimnem samo glavom ono, fol, k’o i vazda. Donosi dvi’ karle i dvi’ laške. Žesta i piva, u narodu mješavina poznatija kao “beton”. Bojan jebe majku krvavu, nekom tipu što mu je stao na nogu. Njega vazda agresiva puca. Tip se sjeb’o. Izvinjava se. Burazeru. Nema prostora, čo’ek na čo’eku. Igor opet prolazi, ja dižem praznu bocu, kobiva, ono, još jednu turu. Upadaju šminkeri n’akvi, elita našeg grada. Kvazi elita. I oni su razvaljeni, ‘oće da se uvale vamo kod nas, nema šanse skočit ću mu za vrat. Vidi onog žutog, garant se čvakno. Stavio i cvike žute. Piša mi se, jebo mater, odo na partizu, nemože se do WC-a kroz ovu gužvu. Opet prolazim kraj plavuše, opet se kesim. Arogantno-iznenađeno-sablažnjivo i ufrano-prestrašeno, prezrivo, pa čak i uvredljivo, okreće glavu i koluta očima. Nije dobro, kontam ja. Da nije do mene? Gledam se u retrovizoru neke X5-ice, parkirane odma’ ispred Iguane, bokte, prep’o sam se sam sebe matere mi, ne bi me majka prepoznala da me sad vidi. Vraćam se u Iguanu, ulazim od dva banda i opet dižem praznu bocu Igoru, daj još jednu turu, ko ga jebe…

Palimo mašine i krećemo. Prvo ćemo bacit’ jedan đir po gradu, da nas snime pice, možda će neku trebat’ do Daleke vozit’. Svratit ćemo i na Rondo, tamo je sad sigurno skup. Evo jašta je, šalje Goca poruku, doćer’o ML-a. Pita ‘oš se potegnut’ sa mnom kroz mahalu. Jašta ću, kažem ja. Nije me strah, šta će me bit strah, imam dupli ABS, i 6 zračnih jastuka. Dobio sam Gocu, ostavio ga kod drugih semafora, svi mi govore bra’o mali, svaka čast. Jagger u meni kurla, dajdera još jedan taj RedBull. Ulazimo u Iguanu lagano, da nas vide pice iznutra, parkirali smo na trotoaru tu odma’. Snimio sam plavušu, lagano se nasmješim. Vraća smješak. Vruće je. Čo’ek na čo’eku. Neki glupani ne daju da se uvalimo kod njih, a baš odatle imam strašni pogled na plavu. Muka mi je od Jaggera. Odo’ povratit’. Povratio sam, dobro je. Naručujemo svi vodku i RedBull. Zovem turu i plavuši. Smješi se i zahvaljuje, ono, klima glavom. Ivan, (tako se žuti zove) je nabio cvike, žute Versaci, 40 komada ih napravljeno u svijetu, boli ga kurac joj da ih je meni. Zovem još jednu turu vodka-RedBulla, i idem kod plave da se upoznamo. Daj i njoj još šta pije, i daj joj prijateljicama, i daj Draženki piće i uzmi sebi šta piješ. Mala plava mi već jede iz ruke. ‘Oće te li u daleku ići, pita plava, jašta ćemo, kažem. Ne mogu je sve skontat’ šta priča, napio sam se k’o pička. Treba li vas poves’? Može, super, kaže plava. Koje auto voziš? A6. Plava uzdiše zadivljeno. Ma bit će ovo dobro, pravo. Mala je gotova.

1:00h

Pojeli smo kiflone u šipte, Bojan pao u bandak, ne podnosi on žestu, povratio mi sve po autu. Jablanica, (to je ako ne znate onaj tip što regulira parking u dalekoj obali) uvjeren da radi strašno odgovoran i zahtjevan posao, pokazuje mi gdje da parkiram. Bjeri bola Jablane, bogati. Taman upadamo u Daleku, kad ide kolona auta k’o da Tito dolazi. A, nije Tito, to su oni riči ričevi od maloprije iz Iguane. Čudo pa oni nisu otišli u Hemingway. U Dalekoj ludnica, doduše, playlista im vazda ista, ali jebaji ga… Naručujemo dvi’ karle i dvi’ laške i nađemo dobro mjesto. Nema dobrog mjesta, od ove lepeze oči odoše u kurac krasni. K’o da sam se u venu ubo, kakve su mi oči. Kraj nas prolaze mnoge guzice u bijelom, koje pod UV svjetlom svijetle k’o sijalice. Tange, normala, i to. Ma dobre su ove naše cure, samo vole parali. Eto i bogatih, jebo mater onaj vodi malu plavu iz Iguane. Odoše na sprat. Bojanu je opet muka, povraća’ će. Moremo li za još jedne ture izbit, pitam za svaki slučaj, jedna, dvi’, tri, pet, osam, može. Daj dvi karle dvi’ bavarije. Vidi što je ona mala crvena fina.

Napravili smo jedan đir po gradu, da mala vidi kako ide A6. Ona najviše voli audi i bemve, kaže. U Dalekoj smo pali po vodka-RedBullu. Mala tuče Ramazzoti. S RedBullom, naravno. Popeli smo se gore, na kat. Eno oni’ papaka iz Iguane. Vidi kako su se uneredili, seljaci. Okrećem glavu, na drugu, ljepšu stranu. To jest, prema plavuši. Pita me još jednom da joj kažem kol’ko ‘no audi ima konja a kol’ko kubika. Zaboravila, kaže, i drmnu onaj ramazzoti. S RedBullom. Lagtano joj dodirujem kosu, smješi se. Nema, ovo je gotovo, bila stvar. Uvaljujem joj jezik u usta. Svi su sretni i zadovoljni. I pijani. Ali nema veze, daj meni, daj svima, daj onoj u rozom, vidiš bola ona dole što stoji, ne ta, ona l’jevo, e ta, i uzmi sebi šta’š, govori Goca konobaru, govori konobar hvala burazeru. Žuti, to jest Ivan brije na Coloniju. I nikom nije ljepše neg’ je nam…

3:30h

Ajmo kući burazeru, nemože se više. Napili smo se, jebote, previše, a i nemamo para više, a i prazni se kafana, jebo te. Ukrcali smo Bojana, nemože o sebi. Pravimo još dva tri đira po gradu, pa ćemo kući. Zaustavlja me murja, pu, jebalo mater, šta ću sad. Je li se pilo išta, kakve su to ti oči, pita drot, ma jok, govorim ja ovo od lepeze u Dalekoj. Nije mu jasno. Aj puši dreger. Nemoj majke ti, da pušem, žuri mi se, molim te eto. Puši bola ka’ ti kažem. Možemo li se dogovorit’? Možemo, govori drot, ja odlazim, on stavlja posljednjeg cenera od Bojanove plaće u padže. Dolazim kući, pijan, umoran, samo da mi je spavat. Ništa od one male plave. (Dobro je što nisam kupio one kondome). Zavaljujem se u krevet, namirujem kriglu od pola litra, vode kraj sebe (iskusvo je majka), i spavam. Prikupljam energiju jer sutra je subota…

Pošli svi kući, dosadno nam više, odošmo mi malo na Rondo, govori Goca, aj vidimo se moram ja nju odves’, govorim ja. Mala plava se smije, plaho joj ja drag, kaže. Nije odavno srela nekog s kim je bila, ono na istoj valnoj duljini, ono znaš. ‘Ajmo se provozat, govorim ja, super, kaže ona. Vozamo se tako bezze, po gradu, skrećem na parking na Bijelom Brijegu iznad stadiona i serem nešto kako lijepo grad izgleda, a u stvari, vidim svaku sijalicu duplo. Mala nešto cvrkuće. Ko će je slušat’? Opet joj uvaljujem jezik na duži period. Bi li ti s nama sutra kod mog kuma na Blidinje u vikendicu, vratit ćemo se u nedjelju na večer, pitam ja, malo ćemo skijat? Jao, pa to je super, kaže mala rastopljeno i spušta se do mojih pantala, i otkopčava šlic. Nemoj samo da ode po pantalama, kupio sam ih Grazu.

(Topuz? Nije ni topuz. TOKMAK)