U iščekivanju Zagreb Film Festivala

Ivor Car

5. lipnja 2006.

U iščekivanju Zagreb Film Festivala

Ovih dana velebna Lupigina ljubav na prvi pogled - Zagreb Film Festivala - predstavit će glavni i natjecateljski filmski program, kao i program filmova made in Croatia, "Kockice". Osim toga saznat će se ponešto i o popratnom programu "Matineje u 13.00", te vrlo zanimljivim novostima - originalnim programima "Bunker", "Moj prvi film" i "Klub 100", a već je poznato da će se ovogodišnji festival održati od 16. do 21. listopada

Koncept četvrtog po redu Zagreb Film Festivala, ove godine ponešto će promijeniti koncepciju. Dakako, pretpostavljamo, barem smrdi na to, da će biti još bolji. Novi programski dio simbolično nazvan "Bunker" tematizirat će "bunkerirane" filmove, odnosno uratke koji su godinama zabranjivani u raznoraznim režimima.

S druge strane, od "novotarija" valja istaknuti i "Klub 100" koji zagrebačkoj publici donosi filmove koji su u prošloj godini imali preko stotinu tisuća gledatelja, dok ćemo se u programu "Moj prvi film" podsjetiti na debitantske filmove danas već etabliranih i svjetski poznatih redateljskih imena. Eto, to su novosti za sada, a iskreno se nadamo da ćemo ovogodišnji festival popratiti puno bolje nego prošlogodišnji.