Elemental - "Male stvari"

Ivor Car

26. listopada 2004.

Elemental - "Male stvari"

Od ovoga tjedna na policama svih boljih CD-shopova (ah kakva fraza) nalazi se novi, treći studijski album zagrebačke skupine “Elemental“. Nekada poznat kao trojac, “Elemental“ je postao sedmeročlani bend nešto šarenijeg izričaja od, do sada, uobičajenog hip-hopa, prepoznatljiv po vokalu negdašnje TV voditeljice, Remi, te nadasve po produkcijski originalnom Shotu

Viđe Erola (gitarist "Elementala" op.a.)

U iščekivanju svog, vlastitog primjerka “Malih stvari“ nužnog za stvaranje kompletnog dojma, mogu vam samo skrenuti pozornost da je ovoga tjedna u prodaju “pušten“ treći studijski album, kod nas poprilično medijski zakinutog benda “Elemental“. Čisto radi podsjetnika recimo kako Elemental postoji već šest godina. Nekada trojac danas je sedmeročlana skupina koju predvode prepoznatljiva vokalna solistica (sviđa mi se izraz op.a.) Remi, te Shot, koji potpisuje produkciju, a poznat je i kao jedan od producenata na oba albuma glavatog Ede Maajke (jadna li nam estrada kad mi ovakvog majstora moramo predstavljati kao Edinog producenta op.a.).

Na albumu, naslovljenom, kao što rekosmo, “Male stvari“ nalazi se 12 novih skladbi uz dodatak jednog bonus tracka. Osim dva singla (“Napokon! “ i “Romantika“, uskoro izlazi i spot za potonju skladbu) koja ste već imali prilike čuti i koja su vrlo dobro primljena od strane publike, na CD se nalaze sljedeće "stvarke":

Malo Sutra
Odrastanje
Tako Lijepa
Ova Glava Zna
Oproštajna Pisma
Iz Dana u Dan
Pričaj Sa Mnom
Sama
Male Stvari (studio session)
Prsti Jedne Ruke
Bonus track: Materijalist