Koncertni početak godine obećavajući

Ivor Car

27. siječnja 2005.

Koncertni početak godine obećavajući

Shorty, Massimo, "Elemental", "Darkwood Dub", Nicola Conte, "Chumbawamba", "Fertile Ground", samo su neka od imena koja će u sljedeća dva mjeseca nastupati u zagrebačkom klubu Aquarius. Osim svojih klupskih djelatnosti, Aquarius je najavio i nove albume već pomalo zaboravljenih "Fali V.", te nešto manje poznatog benda "Insert"


Sredinom veljače pod nazivom "Blud" u prodaji će se pojaviti novi album već pomalo zaboravljenih Fali V.. Današnji zvuk benda ponešto je drugačiji od onoga kojeg ste imali priliku čuti na njihovom prvom album "Visočije od koljena". Sada je to kombinacija digitalnih lupova i analognih sinteva 80-ih, uz jaku bazu živog benda orijentiranog na plesni groove. Za početak veljače najavljen je i novi album nešto manje poznatog, ali zato iznimno koncertno aktivnog benda Insert, pod nazivom "Ovo nisam ja". Koncertna promocija albuma održat će se u zagrebačkom klubu KSET 24. veljače.

Čini se kako bi ovo mogla biti solidna koncertna godina, jer njen početak je zbilja obećavajući. U sljedeća dva mjeseca u zagrebačkom Aquariusu nastupat će mnoga zanimljiva imena, i to ovim redom:


29.01. - King Brit (SAD)

O ovom nastupu već smo rekli podosta toga, stoga slobodno zavirite ovdje.

04.02. - Shorty (Hrvatska)

Čudo iz Vinkovaca visoko 1,68 u rekordnom je roku zaposjelo sve domaće top liste, a kako je Aquarius Records izdavač njegovog albuma red je da ovaj hip-hoper promovira svoj album upravo u Aquariusu i to u sklopu klupske večeri Blackout Lounge.

05.02. - Patrick Forge (Da Lata - Engleska)

Britanski DJ, producent i glazbenik koji je iz čiste ljubavi prema braziliani osnovao bend Da Lata, nastupit će u sklopu klupske večeri Kontrapunkt, koja će uz Forgeov nastup biti obogaćena i daškom karnevalske atmosfere Rio de Janeira.

12.02. - Nicola Conte (Italija)

Kontrapunkt će ugostiti poznato ime koje nam dolazi s druge strane Jadrana. Nicola Conte majstor je lounge zvuka, a s obzirom na virus bossa nove koji nosi u sebi, to je nešto što ne biste trebali propustiti.

16.02. - Chumbawamba (Engleska)

Nakon dvadeset godina postojanja ovaj iznimno socijalno angažirani britanski anarho pop bend po prvi puta dolazi u Zagreb, i to kako bi se predstavili u akustičnoj verziji.

18.02. - DJ Mark Devlin (Engleska)

U sklopu Blackout Loungea nastupit će poznati britanski klupski i radijski DJ, specijaliziran za r&b i hip-hop.

21.02. - Fertile Ground (SAD)

Ovaj sekstet iz Baltimorea slovi kao najzanimljivija atrakcija svjetske soul/jazz scene. Mr. Scruff za njega je rekao sljedeće: "utjelovljuje sve dobro u crnačkoj glazbi".

27.02. - Party Hrvatskog helsinškog odbora

HHO-ov party prikupit će određena novčana sredstva koja bi pomogla financiranju daljnjeg rada udruge, a započet će 15-minutnim igrokazom, naravno, na temu ljudskih prava. Glavni akter igrokaza je Vili Matula, inače i sam član HHO-a. Potom će uslijediti koncert na kojem će nastupiti mnogi domaći bendovi, među kojima izdvajamo Hladno pivo, Stampedo, Šajeta, Lollobrigida.

01.03. - Massimo (Hrvatska)

U sklopu Aqualive Massimo će izvesti svoje standardne uspješnice, ali i obrade domaćih pop autora objavljenih na njegovom posljednjem albumu "Vještina".

08.03. - Elemental (Hrvatska)

Izvođači jednog od mogućih hitova godine ("Romantika") napokon su zauzeli jedno od zapaženijih mjesta na domaćoj sceni. Ovo će biti prvi veliki samostalni nastup ovoga benda u Zagrebu.

15.03. - Tommy Emmanuel (Australija)

S dalekog kontinenta dolazi nam gitaristički virtuoz jedinstvene pojave, koji gitaru koristi na neusporediv način čime garantira rijetko viđeni glazbeni show.

17.03. - Darkwood Dub (SiCG)

Teško je da postoji bend u SiCG koji u posljednjih desetak godina može parirati Darkwood Dubu. U Aquariusu će promovirati svoj novi album "O danima". Kreativnost i glazbena inovacija iznad svega krase ovaj bend.