Cinkamo - Tko su tajni natjecatelji Big Brothera

Ivor Car

17. rujna 2004.

Cinkamo - Tko su tajni natjecatelji Big Brothera

Kako se približava emitiranje hrvatskog Big Brothera i kako RTL po najoptimalnijoj mjeri povećava dozu reklamiranja svog reality showa, tako je u novinarskim krugovima sve veća potraga za dobivanjem bilo kakve ekskluzive u svezi Big Brothera. Rijetkima to polazi za rukom, a nama koje to gotovo da ne zanima uletjela je prava, pravcata ekskluziva – imena sudionika showa, pa ako to uopće koga zanima

24 sata prije početka prvog pravog reality showa u Hrvata (po nehrvatskoj licenci, naravno) euforija je dosegla svoj vrhunac i sigurno je kako će sutra u večernjem terminu najgledaniji televizijski program biti RTL Televizija. Propagandna mašinerija spomenute TV kuće punom snagom radi već nekoliko mjeseci, i to, čini se, vrlo uspješno.

Pravila Big Brothera, koji od sutra započinje uzimati dobar komad domaćeg etera, već su poznata. U kuću izgrađenu samo za potrebe ovoga showa, a smještenu na zemljištu Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi, ulazi 12 kandidata. Eliminacijom pomno isprobanog sistema "zovite-i-glasajte-k'o-ispada-a-mi-ćemo-vam-to-dobro-naplatiti" nakon 100 dana u kući će ostati samo jedan natjecatelj/ica i taj sretnik/ica bit će nagrađen(a) sa zgodnom nagradom - milijun kuna. 30 kamera, 70 mikrofona, privatnost je nepoznat pojam, ma što da se kaže, viđeno već više puta, i to, za one u posjedu satelitske antene, davnih dana.

Dakle, sutra u 20 sati i 15 minuta u "kuću" ulazi 12 natjecatelja i koliko je nama poznata, osim organizatora nitko ne zna njihova imena i svako odavanje istih strogo je zabranjeno, no kako smo mi nadaleko poznati cinkaroši, a i ne mogu nam dati otkaz, jer ne radimo za njih, sad ćemo sve cinkati. U kući će biti osobe koje se odazivaju na ova imena i prezimena:

Ana Gotovac
Ozren Petrić
Sanja Kavšek
Krešo Jangić
Marina Bajula
Saša Tkalčević
Egle Rožić
Alan Masinić
Antonija Blaće
Filip Voloder
Valentina Tasić
Zdravko Lamot

Eto, ako koga od navedenih poznajete (moguće, zapravo zajamčene, tiskarske greške u imenima i prezimenima, to se, znate, katkad kod cinkarenja dogodi) požurite, uzmite kakvu izjavu prije nego što uđu u kuću, jer tamo neće biti komunikacije "ukućana" s vanjskim svijetom, i prodajte je medijima koji istu plaćaju suhim zlatom. Eto, rekoh, ako koga zanima …