Pisanje po vodi

Elfrida MatučMahulja

16. srpnja 2006.

Pisanje po vodi

Možda se čitateljstvu, a i uredništvu Lupige učinilo da se bodulska kolumnistica nekako umorila ili je zaspala, il' se pak ulijenila ... Nije. Definitivno. To se ovak'im fanaticima rijetko kad dogodi. Činjenica da živim na otoku Krku u sezoni, postaje fatalna po pitanju slobodnog vremena, pa tako vaša Bodulka trči s posla na posao, ustaje rano vraća se doma kasno, susreće ljude s kojima surađuje putem Interneta i k tome prima i ovakve vijesti

"Na sastanku žirija edicije "Istok -Zapad", održanom u Beogradu 12. jula 2006. godine, žiri u sastavu, Đorđe Despić, Gojko Božović i Tihomir Brajović, nakon iščitavanja 259 rukopisa koji su prispeli na konkurs koji su povodom obeležavanja 140. godina osnivanja Biblioteke u Zaječaru raspisali Opština Zaječar i Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara, doneo je jednoglasnu odluku da u ediciji "Istok-Zapad"  za 2006. godinu budu objavljene sledeće knjige:

1."Smernice" - Vladimira Kopicla
2."Pisanje po vodi" - Dušana Gojkova i
Elfride Matuč Mahulje
3."Tvornica" - Dragane Mladenović
4."Dve drame" - Aleksandra Novakovića
5."Faustofski ekran" - Dejana Ognjenovića


Žiri je odlučio da dve ravnopravne nagrade u iznosu od po 2000 evra dodeli: Vladimiru Kopiclu za knjigu pesama "Smernice" i Dušanu Gojkovu i Elfridi Matuč Mahulji za roman "Pisanje po vodi". Odabrani rukopisi biće objavljeni do 27. novembra 2006. godine u ediciji "Istok-Zapad" u izdanju Matične biblioteke "Svetozar Marković" iz Zaječara."