"Dalmatinko" besplatno na Lupigi

Ivor Car

2. lipnja 2006.

"Dalmatinko" besplatno na Lupigi

Možda niste primijetili, ali već nekoliko dana na Lupiginoj se naslovnici, odmah iznad spotova našeg kolumniste Ede Maajke, nalazi šarena sličica s natpisom "Dalmatinko". Riječ je o linku koji znatiželjnike vodi na mjesto na kojem smo potpuno besplatno postavili istoimenu knjigu za djecu, Lupiginog kolumniste Roberta Marića, koja će vas zasigurno oduševiti prekrasnim dječjim ilustracijama i majstorskim tekstom

"Dalmatniko" se na Lupigi nalazi u PDF formatu, veličine 1,55 megabajta (ADSL to skida sa za otprilike pola minute) i svesrdno vam preporučamo da pogledate o čemu je tu riječ. Knjigu o pustolovinama hrabrog psa Dalmatinka, još je 2002. godine ilustriralo dvadesetak učenika prvog i drugog razreda Osnovne škole Bijači iz Kaštel Novog, a zanimljivo je kako se Mariću za nakladnika ponudila upravo ova škola, uz dodatno pokroviteljstvo Školske knjige.

Ukoliko ste ponosni očevi ili majke, onda je ovo za vas novica dana, jer osim što će "Dalmatinko" razgaliti i vašu dušu, njegove prekrasne ilustracije i majstorski skrojen Marićev tekst, zasigurno će opčarati vašu djecu. Direktni link je www.lupiga.com/uploads/dalmatinko.pdf.

Roberta Marića, publicista, dramaturga i novinara, koji svojim uratcima često počasti i Lupigu, ne treba posebno predstavljati, pogotovo ne našim stalnim posjetiteljima, koji su se do sada mogli uvjeriti o kakvom se genijalcu radi. "Ludi šetač", "Dnevnik očajnika", "Ateist sam, Bog mi je svjedok", "Novi dnevnik očajnika" i "Bez kolesterola", dosadašnja su Marićeva pisana djela, ne računajući njegov angažman u Slobodnoj i Nedjeljnoj Dalmaciji, te Večernjem listu, kao i izvrsnim Berekinu i Maškaduru. Mi koji poznajemo Robinu neumornost, znamo da, usprkos neprijateljski nastrojenom žučnom kamencu, neće ostati na tome.