Novo vrijeme Vjesnika

Navar Glibotić

14. ožujka 2005.

Novo vrijeme Vjesnika

Došao je i taj dan: Tisuće rastuženih beskućnika suze roni, jer su izgubili svoje pokrivalo, ali što se može, tržišna konkurencija ubija i tako je "Vjesnik" napokon postao malen. Formatski uškopljen "Vjesnik" ipak nije i uškopljena novina, jer to, subjektivno gledajući, liči na nešto. A kakva će biti budućnost, Bože moj, da to znam igrao bih loto

Od dana današnjeg (ili jučerašnjeg, ovisi kad će Car ovo staviti na stranicu) Vjesnik po drugi put od devedesete počinje brijati na mali format. Tisuće rastuženih beskućnika suze roni, jer su izgubili svoje pokrivalo, ali što se može, tržišna konkurencija ubija, država stenje da neće više ona biti ta koja će plaćati troškove, i rezultat je vidljiv. Novine koje vam možda čak i u džep stanu.

Sadržajno, novi Vjesnik nije donio ništa ekstra novo, ali je grafika nešto totalno drugačije od onoga prije. Sada Vjesnik izgleda poput "prave novine". Kvaliteta pojedinih autora nikada nije bila upitna, tako da je moguće da od svega toga nešto i bude. Jasno je da će neradnici ostati neradnici, ali, Bože moj, toga ima svugdje, pogledajte samo neke na Lupigi. Sve u svemu, novinsko tržite u Hrvatskoj moglo bi postati sve zanimljivije, s novim Vjesnikom, Novim listom kojeg je počela kontrolirati austrijska Styria, te Slobodnom koja bi uskoro trebala doći u ruke EPH-u.