Što je novoga?

Ivor Car

22. rujna 2003.

Što je novoga?

Počet ću već danima prije kukati, kako opet dolazi nedjelja i ona šatro interna novica "Što je novoga?", te neizostavno smišljanje ankete. I evo opet nedjelje i nezamislivo mi je da je već prošao cijeli tjedan. I to kakav tjedan! Tjedna koji će ostati zapamćen po lijenosti i krajnje bezobzirnom i bezobraznom neradu, a samim time i nikad većem broju kandidata za titulu neradnika tjedna ili možda ljenivca proteklih dana.

Ovo je definitivno loš početak svih Lupeža uoči jesenske sezone rada na omiljenom im sajtu. Nema veze, ispast ćemo u regionalnu ligu, ako ne i niže. Ovako sramotnog rada ne bi se postidjeli ni rekorderi lijenosti i nerada iz Guinnessove knjige rekorda. Eto samo neka se zna. A tko je bio najljeniji, a tko sušta suprotnost (takvog nema sve da ga se svijećom traži i kriteriji spuste bezobrazno nisko), pouzdano ćemo saznati tek na kraju ove naporne novice.
Također pouzdano znamo rezultate prošlotjedne ankete koja vas je pitala mislite li da je Mesićeva isprika Srbiji i Crnoj gori u redu, ili da nije, ili da pojma nemate (odgovor: ne znam). Rezultati su više nego jasni i dalo bi se iz njih izvući svakojakih zaključaka, ali to prepuštamo vama. U svakom slučaju preko 50% vas smatra kako je Mesićeva isprika U redu, dok 34% misli kako ona Nije u redu. Onaj preostali postotak su oni koji nemaju pojma.

Ovotjedna anketa odlučit će koje su to najomiljenije dnevne novine kod Lupeža, Lupigaša i ostale bagre. Neka se ne naljute svi oni koji čitaju lokalne novine koje mi u anketi nećemo spomenuti. Opredijelili smo se samo na spominjanje Jutarnjeg, Večernjeg, Vjesnika, Novog lista i Slobodne Dalmacije. To je sve.
A sada ono što smo obećali na početku. Kandidata za pokudu ima nebrojeno mnogo, ali kakav bih ja bio čovjek kada ne bih pokudio mizeriju od radnika, kojeg nitko ni ne zove Riječnim rakom, a niti bilo kojim drugim imenom. S druge strane kandidata za pohvalu nema s'glave, pa ću (pazi ovo sad!!!!!) pohvaliti čovjeka (Grrrr…-a) koji je prošlog tjedna napisao samo jednu, jedinu novicu. Toliko o izboru (Grrrr…-u svaka čast, jer taj piše s ekstra voljom, onako kako treba). I što nakon toga da vam najavimo? Bijedu, nerad i šuplju priču? Može! Pristajemo!