Novi lupigin kolumnista

Božidar Alajbegović

23. svibnja 2003.

Novi lupigin kolumnista

Lupigina rubrika "kolumne", svi ste već sigurno primijetili, u zadnje vrijeme pomalo stagnira, odnosno sve je veći broj onih koje uslijed njihove lijenosti moramo svrstati u poveću grupicu neaktivnih kolumnista , dok se one vrijedne koji nas redovito svojim uracima uveseljavaju može nažalost nabrojati na prste jedne ruke. Zbog svega toga mi imamo još jednog novog kolumnistu

Redovitim pratiteljima Lupige jako je već dobro poznato da ja obitavam u Rijeci. Nažalost, po tome sam iznimka među Lupigašima. A da tako u budućnosti ne ostane potrudio sam se te sam Lupigi pribavio novog kolumnistu, koji će nadalje zajedno sa mnom na Lupigi braniti boje Primorsko-goranske županije. Nadimak kojim će spomenuti novi kolumnista potpisivati svoje tekstove na Lupigi glasi Zubo, a on se, uvidjet ćete i sami, po mnogočemu izdvaja.
Kao prvo, Zubo je najmlađe Lupigino pero: sedamnaest mu je godina tek (točnije, još nije!!! - jer će 21.07. ove godine toliko napuniti). Nadalje, to je prvi naš kolumnista koji se ne libi otkriti svoj identitet pa vam tako mogu i reći njegova puna dva imena i prezime, odnosno Zubo nije nitko drugi doli Marko Luka Zubčić. Svim domaćim knjigoljupcima pri spomenu ovog imena već su se zasigurno lampice upalile... da, da, da, na Lupigi će pero brusiti i svoj talent dokazivati najmlađi priznati hrvatski književnik!!!
Svima manje upućenima da pojasnim: Zubi je prije par mjeseci u nakladi Celebera objavljen prvi roman, pod naslovom Pučina sna, recenziju kojega možete naći u našoj rubrici Čitali smo ili klikom na naslov knjige. Tu je potrebno spomenuti da je Pučina sna napisana još prije tri godine kad je Marku Luki bilo tek trinaest godina, a predstavlja prve dvije od ukupno pet (već napisanih) cjelina proznog ciklusa!!! Uz to Zubo se od 2000. godine može pohvaliti i nagradom Goranova proljeća za mlade pjesnike, koju je primio kao dotad najmlađi laureat.
Dakle, klikom na naslov Nedjeljna ritmologija prebacite se direktno na prvu Zubinu kolumnu na Lupigi i osobno se uvjerite u njegovu literarnu darovitost, a zanimaju li vas podrobnije informacije o njegovom romanu Pučina sna - zavirite u našu rubriku književnih kritika..