Najgore pjesme ikada

Božidar Alajbegović

21. travnja 2004.

Najgore pjesme ikada

Različiti glazbeni časopisi, kako bi ispunili svoje stranice, jako često posežu za sastavljanjem raznoraznih top lista, koje se najčešće svode na izbor NAJBOLJIH, bilo pjesama ili albuma. Međutim, liste onih NAJGORIH puno su rjeđe, pa samim time i zanimljivije. Stoga vam upravo jednu takvu listu, i to 50 najgorih pjesama ikada, donosimo u nastavku

Američki magazin Blender potrudio se sastaviti listu 50 najgorih pjesama u povijesti, a "pobjednike" su objavili u svojem upravo izašlom broju.

Neslavni su laureati američki band Starship sa svojom pjesmom iz 1985. godine naslovljenom Built this City (koje se i sam jako dobro sjećam jer se svojevremeno bjesomučno vrtila i na našim radio stanicama).

Iz časopisa Blender poručuju kako su neke od pjesama sa liste 50 najgorih pjesama u povijesti odabrane zbog melodije, neke jer su loše izvedene, a neke iz jednostavnog razloga što nemaju nikakvog smisla, a o "pobjedničkoj"  We Built This City u Blenderu kažu  da je to "zaista grozan zvuk benda koji je uzimao korporacijski dolar, dok su se izrugivali onima koji su uzimali korporacijski dolar".

Najgorih 10 pjesama u povijesti, uz spomenute Starship, čine još i:

2. Billy Ray Cyrus - Achy Breaky Heart 
3. Wang Chung - Everybody have fun tonight 
4. Limp Bizkit - Rollin',  
5. Vanilla Ice - Ice Ice Baby
6. Huey Lewis and the News - The Heart of Rock & Roll 

7. Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy 
8. Eddie Murphy - Party All the Time
9. Madonna - American Life 
10. Paul McCartney i Stevie Wonder - Ebony and Ivory 

Od ostalih koji su ušli u najgorih 50, zanimljivo je istaknuti i pjesmu Greatest Love of all od Whitney Houston na broju 30, The Sound of Silence Simona and Garfunkela na poziciji 42 i Beatlese sa Ob-La-Di Ob-La-Da na mjestu broj 48.

Naravno, prema navedenome je očito da je prvenstvena intencija Blenderovaca bila ona provokativna, a ako ste željni "uživati" u svih ovih  50 Most Awesomely Bad Songs... Ever!  gledajte satelitski TV kanal VH1 , i to 13. dana u mjesecu svibnju.