Nominacije za Maline

iksx@lupiga.com

11. veljače 2003.

Nominacije za Maline

- Dok hollywoodske zvijezde s nestrpljenjem iščekuju objavu nominacija za najprestižniju filmsku nagradu, Oscare, objavljene su nominacije za najnepoželjjniju filmsku nagradu - Zlatnu malinu. Tko su nominirani koji će se praviti da za ovu nagradu nikada nisu čuli, te kako ih ona ne zanina, pročitajte u
Iako inače odjevene u dekoltirane Versacijeve haljine s nestrpljenjem očekuju objavu pobjednica na bilo kojoj dodjeli nagrada, ovaj će se put trio pop zvijezda, Britney Spears, Madonna i J. Lo sa strepnjom nadati kako neće pobijediti. Njih tri su nominirane za najgora ženska filmska ostvarenja u protekloj godini. Madonna će definitivno biti zvijezda dojele s ukupno četiri nominacije, i to za glavnu žensku ulogu u "Swept away", kojeg je režirao njen suprug Guy Ritchie (nominacije za najgoru režiju i scenarij), najgori filmski par s Adrianom Giannijem u istom filmu, te za sporednu ulogu i pjesmu u posljednjem James Bondu. I inače su glasači Zlatne maline prepoznavali Madonnin anti-talent dodjeljujući joj do sada već četiri nagrade te nagradu za najgoru glumicu prošlog stoljeća. Pored triju pop diva za najgoru su glumicu još nominirane i Winona Ryder (Mr. Deeds) te Angelina Jolie ("Moj život ili tako nešto").
Utrku za najgoreg glumca predvodi Eddie Murphy koji je nominiran za sve što je snimio prošle godine ("Pluto Nash", "Ja, špijun" i "Showtime"),  te Steven Seagal, Adam Sandler, Roberto Benigni ("Pinnochio") i Madonnin partner Adriano Giannini.
Za najlošija filmska ostvarenja prošle godine u svim bitnijim kategorijama mrtvu utrku će voditi "Crossroads" s ukupno osam nominacija, dok za njim kaskaju sa sedam "Swept away" i peti ili drugi nastavak Ratova zvijezda "Klonovi napadaju". Pored ova tri navedena filma u svim bitnijim kategorijama nominirani su još i "Pluto Nash" i "Pinnochio". Dodjela Malina održat će se dan prije dodjele Oscara, a ne očekuje se kako će se na dodjeli pojaviti itko od nominiranih.