Najgorih 5 koncerata 2003.

Marshmallow

11. veljače 2004.

Najgorih 5 koncerata 2003.

Evo opet mene, Marshmallow-a, ma znate me, ali da vam bude lakše, punim imenom - Matija Habijanec. I opet sam tu s koncertima, ali ne kao prošli put sa onim najboljima, već potpuno suprotno. Naime, danas ću s vama podijeliti najgorih pet koncerata kojima sam prošle godine imao nesreću prisustvovati. Dakle, krenimo ekskluzivno za Lupigu


Da ne dužimo previše, pređimo odmah na bit ...


1. BOO, 29.7., Vis, "Otokultivator"  

Boo

(Što sam napisao: "...Šta je ovo za ljude ... Pjevač koji pjeva 4 oktave, ali kojem ne bi pomoglo ni da ih može otpjevati 25, pošto zvuči kao puno iritantnija verzija Briana Molkoa, a meni je i obični Brian Molko poprilično iritantan. Pa onda nakon par stvari pita: "Do you love Bee Gees? Do you love Nirvana? Do you love Elvis Presley?". A tek da ste vidjeli dugokosog sintisajzeristu koji kao da je ispao iz Skid Row ... By the way, pozitivni rasisti kakvi jesmo, prvo smo se razočarali kad smo vidjeli da u bendu iz Južnoafričke republike nema niti jednog crnca. No, imali smo mi i a priori predrasude, kad smo u programu pročitali da bend svoju glazbu naziva "monki punk". Urnebesno debilno ...")  
(Što sam htio reći: Zašto na ovom ponekad baš krasnom svijetu postoje pojave kakva je ovaj bend? Ne kontam)

2. EYESBURN, 13.7., Beograd, Lido, "Echo" festival  

(Što sam napisao: Ovo je bilo toliko loše da ih uopće nisam ni spomenuo u mom izvještaju iz Beograda!)  
(Što sam htio reći: Zašto sam gledao ovo sranje 10 minuta kad sam za to vrijeme mogao bariti Beograđanke, eksati pive ili samo sjediti na veceu?)

3. B.R.STYLERS, 16.10., Zagreb, Močvara  

B.R. Stylers

(Što sam napisao: "...B.R. Stylers dolaze iz Pordenonea, neke vukojebine sa sjevera Italije iz koje su se 2000. godine konačno poželjeli malo maknuti, pa su napravili dub-reggae bend. I eto, od onda konstantno sviraju po cijeloj Italiji, Sloveniji, a bogami i Hrvatskoj. Ovo je bio njihov četvrti koncert u državi koja je u svijetu ovih dana poznata po najvećem doručku, najvećoj kravati i Anti Gotovini, pa je pravo čudo što sam ih gledao po prvi put. Čudo da, no šteta baš i ne. Nekako sam dobio dojam da im ambicije i ne sežu dalje od ovakvih polu-feštica u Močvarama diljem Italije, Slovenije i Hrvatske. Čuje se i da su oni jedan štobisereklo usviran zanatski bend koji je naučio sve dub fore i glavne poetične pojmove reggaea općenito, ali im, isto tako vrlo očito, fali ideja i originalnosti ...")  
(Što sam htio reći: Jebala vas Guinessova knjiga rekorda!)

4. NEOČEKIVANA SILA..., 31.7., Vis, "Otokultivator"  

(Što sam napisao: "...Dan poslije smo konačno opet uživo gledali Silu. I razočarali se. Koliko god je ljudima na kurac išao DJ Boža Podunavac i njihovi elektronski, za pop uho monotoni zajednički nastupi, sad mi je došlo da skandiram "Boža, Boža". Dosadno, fankerskije, neinovativno, a onaj side-projekt s pjevačicom neću ni komentirati. Neočekivano dosadan koncert koji se iznenada pojavljuje i tjera ljude na mali stejdž na kojem je nešto još debilnije...")  
(Što sam htio reći: Boža, Boža!!!)

5. FUN-DA-MENTAL, 14.7., Beograd, Lido, "Echo" festival  

(Što sam napisao: "...Najbolji world-music bend u toku čije svirke smo otišli doma i nije nam bilo žao...")  
(Što sam htio reći: A jes nam svijet ako su ovo najkultniji predstavnici world-muzike. Debilno, a bizarno i za oko i za uho)

mahabijanec@hotmail.com