Katanec djelo krasi

Dunga

13. srpnja 2004.

Katanec djelo krasi

Kako je naša nogometna javnost provincijalna pokazala je, hvala na pitanju, i u odnosu prema kandidatu za novog izbornika A reprezentacije Srečka Kataneca. Čovjek se zgađen nad svime što je o njemu rečeno i napisano u hrvatskim medijima otkako je ubačen u krug kandidata zahvalio na ponudi i povukao s druge strane Bregane, ili Macelja, svejedno

U smislu dekontaminacije našeg javnog nogometnog miljea bilo bi šteta ne zamijetiti tu gestu, unatoč (ili baš zato) tome što dok ovo pišemo, Hrvatska slavi novog izbornika Zlatka Cicu Kranjčara.

Svaka čast Cici, svi mu trebamo dati podršku, ali pitanje je hoće li se sva ona bratija koja se podigla na zadnje noge na najavu da će Slovenac biti izbornik Hrvatske danas-sutra i njemu naći i spočitnuti slovenske korijene? Možda stručnjak za etnička podrijetla doktor Hebrang već ima neke spoznaje … Ama strašno je što su radili Katanecu. Samo u jednom dnevnom listu dan prije odluke objavljeno je, na deset stranica, pet tekstova kontra tog bivšeg igrača Dinama i uspješnog trenera slovenske reprezentacije. Pa kada su se u hajku uključili ugledni stručnjaci koji nikada nisu dobili nijednu službenu utakmicu izvan hrvatskih granica, a neki i izvan svoje županije, dobivši po pola stranice uglednih listova, stvar je bila jasna. I konačno, kada su najpoznatiji domaći dokoličari i rentijeri društvene "hladovine", popularni "vatreni", popljuvali Kataneca, stvar je postala kristalno jasna – bježi Srečko glavom bez obzira!
 
Oprosti im Bože jer ne znaju što čine,  rekli bi naivci. Ma znaju oni jako dobro. Skrojili su klubove i lige po mjeri svoje stvaralačke i organizacijske zapuštenosti, sada će isto načiniti i s reprezentacijom. Katanec (ne)djelo krasi. Tako nam Bog pomogao sa svitom, predvođenom kolebljivim predsjednikom saveza, koja sada mete crveni tepih ispred dobrog čovjeka Zlatka Kranjčara. A o smradu okruženja koje je odfikarilo stručnjaka samo zato što je Slovenac, valja reći kako neki nisu izabirani i na puno manje položaje zbog etničkog porijekla. Nek' se izvrši naša pravda pa makar se nebo srušilo! Vrhunski reprezentativni nogometu, laku noć.