Izlaz Zagreb jug

Božidar Alajbegović

22. rujna 2003.

Izlaz Zagreb jug

"Priča o generaciji koja je cugala u 20.-tom a trijezni se u 21. stoljeću..." moto je najnovijeg romana Ede Popovića. Dotičnog hrvatskog književnika domaćim knjiškim moljcima izlišno je posebno predstavljati, ali želite li ipak više saznati o njemu kao i o najnovijem mu romanu "Izlaz Zagreb jug", pročitajte intervju s Popovićem koji vam posredstvom hinetovog portala nudimo u

Prije nekoliko dana je na police domaćih knjižara dospio najnoviji prozni uradak Ede Popovića.
Edo je 46-godišnji književnik rođen u Livnu, rockerskog urbanog svjetonazora, koji se proslavio još davne 1987. godine svojom zbirkom kratke proze nazvanom Ponoćni boogie.
Zadnje desetljeće prošlog stoljeća radio je kao novinar, izvještavajući u raznim medijima sa ratišta diljem Hrvatske, da bi se 2000. godine ponovo vratio svojem spisateljskom radu, otkad živi kao "slobodni umjetnik".
Od tada osim prošlogodišnjeg Meander-ovog reizdanja njegove prve zbirke priča Ponoćni boogie, u izdanju Modernih vremena je objavio kolekciju kratkih priča San žutih zmija i knjigu dnevničkih zapisa sa boravka u Austriji Kameni pas .
Prošle godine Meandar  izdaje njegov kratki roman Koncert za tequilu i apaurin, a ovih dana svjetlo dana ugledalo je, u nakladi istog izdavača, i izdanje njegovog prvog većeg romanesknog uratka - Izlaz Zagreb jug.

Zanima li vas o čemu je u tom romanu riječ, kao i kakvi su Edini planovi u budućnosti, ali ako ste znatiželjni saznati i kako uopće preživljava pisac - "slobodni umjetnik" koji živi isključivo od svoje kreativnosti i pisanja, kliknite na slijedeći link i sve nabrojeno i još mnogo toga pročitajte u intervjuu s Edom Popovićem, objavljenom na hinetovom portalu.