Fraktura ide dalje!!!

Božidar Alajbegović

11. lipnja 2003.

Fraktura ide dalje!!!

Eto, fantastična prodaja najnovijeg romana Ante Tomića, Seida i Sibilu Serdarević nije nagnala na lijeno lješkarenje na lovorikama (ili negdje na užarenom pijesku pod palminim lišćem), nego nas taj nakladničko-bračni dvojac ("Fraktura") ponovno daruje novim naslovom. A o kakvom je štivu riječ saznajte u nastavku...
Seid Serdarević jedan je od većih prijatelja Lupige, što je potvrdio svojim tekstom u našoj rubrici Gost Lupež. To je dodatni razlog da vam sa zadovoljstvom javim kako u petak, 13.06.2003. u izdanju njegove (i suprugine) nakladničke kuće Fraktura izlazi još jedan novi romaneskni naslov.
Riječ je o romanu Povratak u Cardiff, najpoznatijeg i ponajboljeg velškog pisca Johna Williamsa. Zaljubljenici u suvremenu britansku književnost Williamsa se zasigurno sjećaju po prije dvije godine u nas objavljenom romanu Pet pubova, dva bara i noćni klub.  Novi naslov u Fraktrurinom katalogu  Povratak u Cardiff nastavak je tog romana, a ujedno i drugi dio trilogije, koju će Fraktura na proljeće 2004. zaokružiti objavljivanjem završne knjige pod naslovom Princ od Walesa.
Svi koji ste čitali Pet pubova, dva bara i noćni klub jako dobro znate da se radi o energičnoj, uzbudljivoj i zabavnoj prozi punoj adrenalina, pisanoj u rokerskom duhu, smještenoj u urbani ulični ambijent i prepunoj crnog humora.
Sprovod boksačke legende Charlie Ungera u romanu Povratak u Cardiff ponovo okuplja iz preqela poznate nam likove koji se upuštaju u istragu prijateljeve smrti, pa tako dobivamo roman s elementima trilera i ljubavne drame, mafijaškim obračunima, surfanjem na dasci u hladnome moru i poviješću britanskog ska pokreta. John Williams na marginama jednog sprovoda piše o Walesu i Cardiffu kao nitko prije njega, govori o običnim ljudima u neobično-običnim situacijama, o izgubljenim i ponovo pronađenim ljubavima, i svemu onome što mnogima u tridesetima nedostaje.

Moja je preporuka da prije nego otputujete na more posjetite najbližu vam knjižaru i opskrbite se s već objavljenim  Hena.com -ovim izdanjem romana Pet pubova, dva bara i noćni klub kao i spomenutim nastavkom Povratak u Cardiff u izdanju Frakture, i tako si osigurate idealno zabavno štivo za ljetno opuštanje i odmor.

Ovim putem iskoristio bih priliku da Sibili i Seidu Serdarević čestitam prvi rođendan njihovog čeda - Frakture, kojoj želim još mnogo, mnogo ljeta, uz što više naslova po kvaliteti i zabavnosti bliskih svim dosad objavljenim (kojih je, ako se ne varam već ukupno 13).
S time u vezi vas sve pozivamo na malo rođendansko slavlje Frakture koje će se održati u knjižari Tamaris u Zagrebu 12.06.2003. u 20 sati, a u sklopu čega će biti promoviran i najnoviji roman Ante Tomića Ništa nas ne smije iznenaditi.