Gustafi, vino i kestenje u Tvornici

Ivor Car

11. studenog 2004.

Gustafi, vino i kestenje u Tvornici

Kao što sigurno znate zagrebačka policija slijedećih će par dana pojačano nadgledati promet i to s namjerom da iz istog odstrani što veći broj alkoholiziranih vozača. Da, da, uvijek ista priča za praznik vina – Martinje, uz razliku da ove godine u krvi smijete imati tek 0,00% alkohola. Stoga vam je najbolje rješenje sjesti na tramvaj do Šubićeve i odslušati martinjsko izdanje Gustafa, te usput probati prvoklasa istarska vina

Možete vi i pješice, kako god, bitno je samo da ne pridonesete uvećavanju državnog proračuna za slijedeću godinu, tako što nećete platiti nekoliko stotina kuna jer ste popili čašu vina (oni neumjereni slobodno neka plate). Uglavnom u Šubićevoj ulici, da budemo točniji, u Tvornici sutra navečer (petak 12. studeni) nastupaju Gustafi.

I prošle godine, također za Martinje Gustafi su zabavljali zagrebačku publiku na istom mjestu. Kažu kako je bila riječ o nezaboravnom provodu, kojem je nazočilo više od 1 000 posjetitelja. Nezaboravno je bilo ponajviše zahvaljujući velikom izboru istarskih vina, te dakako izvrsnoj trosatnoj svirci. Ove godine izbor vina je još bolji, jer mlada vina predstavlja sedam najboljih istarskih vinara (Kozlović, Matošević, Coronica, Arman F, Poletti, Pilato, Radovan), a predstavit će se i zagrebački kestenjari. Dakle, pravi jesenski ugođaj, osim ako kojim slučajem ne padne snijeg.

Ukoliko se požurite karte možete nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna, a ako se ipak odlučite sutra navečer direktno zakucati na vrata Tvornice, za Gustafe, praznovanje vina i kestenje, morat ćete izdvojiti 60 kuna. Svesrdno preporučam.