Nova izdanja - Od igle do lokomotive, nema da nema

Ivor Car

9. studenog 2004.

Nova izdanja - Od igle do lokomotive, nema da nema

Nadam se da ste trenutno u prijateljstvu s novcem, parama, šoldima i penezima, jer Menart nas je obavijestio da od sada kako u omiljenim, tako i u onim mrskim nam CD shopovima, možemo pronaći podosta novih naslova među kojima su i New York Dolls, Europe, R. Kelly&Jay-Z, Wu-Tang Clan, Britney, Rita Marley … a o svima par riječi, bez ljutnje i zle namjere, pa 'ko voli nek' izvoli


Europe:
Start From The Dark 2004

E stvarno, ako odmah, i to smjesta ne kupite povratnički album nenadmašnih momaka iz Europe-a, onda ne vrijedite ni pet para. Ozbiljno! Evo dat ćemo vam mi pola od cijene. U kamenčićima, dakako. Hitno provjerite imaju li ovi poznati plavokosi Šveđani što novo za reći. It's the Final countdown ... gdje je prvi dućan?

The New York Dolls: Morrissey Presents: The Return Of The New York Dolls - Live From the Royal Festival Hall

Preteče mnogočega, među ostalim i svega i svačega, snimljene na još jednom od planetarno popularnih i isplativih reuniona - London, Meltdown festival. Kumovi punka, kaže veleštovani Zlatko Gall. Izgubljena karika između Stonesa i Pistolsa kažu kritičari? Svašta pričaju! Respect!

Wicker Park: Soundtrack Album

Niste gledali ovaj remake? E ovaj put nećete pročitati našu recenziju, jer ga ni mi nismo gledali. Od brojnih izvođača na soundtracku valjalo bi izdvojiti Stereophonics i Mogwai, ma što vi mislili o tome.

R. Kelly & Jay-Z: Unfinished Business, Best Of Both Worlds

Još niste čuli za slavnu svađu slavnog "baruna" R&B-a Kellyja i jednako slavnog "grofa" hip-hopa Jay-Z-a? Ma kako to? Onda barem poslušajte album, jer zajedničke turneje neće biti, pa nam javite nije li njegov (pod)naslov pretenciozan. A jesu se i sastali. Nije privid takav urod daje samo pravi hibrid.

Wu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 1

Live album sa svih devet originalnih članova. Njujorški kolektiv na okupu - legendarno. Kažu penzija im je na vidiku. Već odavno.

Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative

Kažu promijenit će prezime, pa neće, kažu povući će se s estrade, pa neće, kažu trudna je, pa nije, kažu udala se, pa nije. Ako koga uopće zanima što i kako pjeva, neka kupi ovaj "hit do hita" album, a ako ipak to nikoga ne zanima, limited edition ima do sada neobjavljene fotke. Nemojte više, molim vas!

The Donnie Darko: Original Soundtrack and Score

Niste gledali film Donnie Darko? Onda barem pročitajte našu recenziju istoga( na ovom linku)! Dvostruki CD. Na prvom su "originali" otprije dvadesetak godina (vrijedi, ako radi ničeg drugog onda radi Joy Divisiona), a na drugom su CD-u uradci Michaela Andrewsa. Neobičan film - neobičan soundtrack.

Jojo: Jojo

Ne propustite nipošto kupiti ovaj originalno naslovljen album i pomozite da ova pučkoškolka zaradi još koji dolar, jer već se priprema za penziju. Čudo Joanna Levesque direktno iz školskog dvorišta u vaš omiljeni CD shop - idealno za sve ispod 16! 

Rita Marley: Sunshine After Rain

Vjerovali ili ne, ovo je deveti album Bobove udovice, a uz to se na njemu nalazi i "Holding On To This Feeling", koju je kraljica Reggae-a otpjevala u suradnji sa suprugom. Ma ne sad, prije, davno prije.

Destiny's Child: Destiny Fulfilled

Već nekoliko godina strpljivo i postojano podnosimo maltretiranje ovim triom, pa i to nije bilo dovoljno, te su svaka od njih tri morale poći putovima solo karijere, što u prijevodu znači trostruko maltretiranje. Usprkos tome tu su platinaste, dijamantne, briljantne i tko zna kave sve ne, tiraže. Stoga kupite to, svaka čast, samo nemojte više, opet vas molim. 

George Winston: Montana - A Love Story

Inspirirano jednom od najzabitijih država SAD-a … Djelo slavnog pijaniste koji proizvodi ugođaje od kojih nužno kontempliramo … O Montana … Trk u dućane!

David Knopfler: Ship Of Dreams

52-godišnji mlađi bratko mnogo slavnijeg Marka-Dire Straits šibn'o je vanka novi album. Kažu isplati se čuti, ako ništa onda zbog dobrih aranžmana i odličnih glazbenika (Pete Shaw, Chris Rea, …)

Eros Ramazzotti: Eros Roma Live

Opa, koncertna atrakcija iz prekomorskog nam susjedstva i relativno česta pojava na hrvatskim pozornicama, Eros Ramazzotti ima dvostruki de fau de. Na jednom je onaj slavni rimski koncert pred 50 tisuća ljudi, a na drugom sve i svašta, i to s raznoraznih destinacija, ma pravi "mali dokumentarac", nema što.