Bogojavljanje na Savskoj

Božidar Alajbegović

8. siječnja 2004.

Bogojavljanje na Savskoj

Gotovo je, finile su Mare bali, šta je bilo bilo je... dosta je bilo ljenčarenja, sad treba "jovo nanovo" - pa nas tako između ostalog ponovno čekaju i ranojutarnja ustajanja iz toplih krevetaca, a poradi odlaska na posao. A da ustajanje "s pijetlovima" nakon dvotjednog praznikovanja može biti prilično stresno iskustvo, svjedoči nam i slučaj 56-godišnjeg D.Š. iz Zagreba

56-godišnjem Zagrepčaninu D.Š.  ponovni je ranojutarnji odlazak na posao nakon 14-dnevnog odmora pao malo teže nego ostatku pučanstva. Nakon što je rečeni D.Š. jučer sabajle ustao i krenuo (bez jutarnje kavice) svojim limenim ljubimcem na posao, došlo je do malog "klika" u njegovoj pospanoj glavi i nastupilo je ono što naš narod voli nazivati "žutom minutom".

U takvom stanju kod D.Š.-a javio se neobjašnjiv poriv da se svojim automobilom zabije u stražnji dio Mercedesa koji je ispred njega klizio zagrebačkim ulicama. Znajući kako zatomljeni porivi i neutažene žudnje uzrokuju frustracije, D.Š. je odlučio da svoj poriv i utaži, te potplatom svoje desnice noge udari po gas papučici ...

Srećom, "Mečka" je s razlogom ponos i dika njemačke auto-industrije (između ostalog jer ima i vrlo čvrste stražnje branike) pa je ovaj čin uzrokovao samo kraći verbalni duel između D.Š.-a i njegovog neimenovanog sugrađanina, ljubimca njemačkih limenjaka.

Nakon toga je D.Š. svoju ranojutarnju avanturu odlučio nastaviti pješice ... da bi se nadomak križanja Savske i Vukovarske, točno u 6 sati i 40 minuta, ničim izazvan, bacio pod kotače gradskog autobusa!!!

Hitnom intervencijom savjesnih svjedoka ovog nemilog događaja D.Š. je prebačen u bolnicu, a tamo je, na upit što ga je nagnalo na ovakav, po vlastiti život opasan čin, odgovorio da "je vidio Boga!". Rezultati liječničkih pretraga pokazuju da su psihičke posljedice znatno teže od onih fizičkih, pa je D.Š. zadržan na liječenju.