Nove CLK fore

Vuk

14. ožujka 2002.

Nove CLK fore

U danima kada i dijelovi našeg web teama sudjeluju u kreiranju stranice uvoznika za Mercedes nezaobilazno je baciti pogled na novitete u voznom parku ovog vrhunskog proizvođača automobila. Svim ljubiteljima "limenog konja" predstavljamo novi CLK Coupe
Novi CLK je duži (71 mm), širi (18 mm) i viši (42 mm) od svog predhodnika. Nove dimezije omogućuju još udobniju vožnju putnicima te više mjesta za glavu, ramena i na stražnjim sjedalima. Osim novog dizajna karoserije, snažnijeg motora i više opreme, novi Coupe nudi više snage (do 27 ks), 15% više okretaja i 6% manje potrošnje od svog predhodnika.
Serijsku opremu u novoj Meci predstavlja jedinstveni sustav za zaštitu i sigurnost putnika. Tako postoje prilagođeni zračni jastuci sprijeda, s boka i iznad prozora, a zatezači pojaseva su na svim sjedalima. Na crash testu ovaj auto ispunjava najviše kriterije. Mercedesovi stručnjaci unaprijedili su i tehničke karakteristike ovog modela tako da postoje čvrste čelične obloge, koji čine čvrstu, ali opet laganu šasiju. Novi otpor zraka od 0,28 cd čini CLK najboljim u svojoj klasi i vrlo aerodinamičnim automobilom.
Ovako dobar dizajn i visoke tehničke karakteristike čine CLK Coupe jedinstvenim i posebnim automobilom. Dodatna oprema je predstavljena u dvije verzije, pod nazivima Elegance i Avantgarde. Ona svakako ovaj auto čini još boljim i bogatijim, pa i konačna cijena ovisi o njoj.