Tko je čovjek s najviše prijatelja na svijetu

Ivor Car

8. siječnja 2008.

Tko je čovjek s najviše prijatelja na svijetu

I dok brojni Hrvati ovih dana mahnito stvaraju prijateljstva na sve popularnijem Facebooku, na "suparničkoj" društvenoj mreži, MySpaceu, izvjesni Tom drži uistinu nenadmašiv rekord. Naime, taj 32-godišnjak na MySpaceu ima nevjerojatnih 218 milijuna prijatelja i gotovo da niti jedan profil na tom servisu ne može proći bez njegove "predbilježbe". Međutim broj njegovih prijatelja ne treba čuditi ukoliko znamo da je Tom

... pravim imenom Tom Anderson jedan od osnivača i pokretača MySpacea. Njegov profil prikom svakog novog otvaranja nekog accounta na toj društvenoj mreži, po defaultu se priključuje na "brucoševu" listu prijatelja. Na taj je način današnji broj Tomovih prijatelja narastao na nevjerojatnu brojku od 218 milijuna, 101 tisuću, šest stotina i 82 - 218.101.682. Toma su već odavno u svoje šale uključili i brojni američki stand up komičari, a njegovo se ime spominje i u nekoliko muzičkih numera. U nekim medijima čovjek s više prijatelja nego li Njemačka, Francuska i Italija zajedno imaju stanovnika, proglašavan je jednom od najutjecajnih osoba u bespućima interneta.


MySpace gurui: Tom Anderson i Chris DeWolfe

Danas 37-godišnji (?) Tom Anderson, MySpace, trenutno jednu od najposjećenijih svjetskih web stranica, pokrenuo je 2003. godine s nekolicinom prijatelja. No, zanimljivo je kako neki posjetitelji oko Tomove ličnosti još uvijek nalaze brojne misterije, a jedna od njih su i njegove godine. Naime, pojedinci tvrde da je Tom zapravo pet godina stariji nego što tvrdi u svom profilu, gdje stoji kako ima 32 godine. Nekima njegova faca ide i na živce, a takvima je dopuštena mogućnost da ga izbrišu s liste prijatelja, što njih 218 milijuna i kusur ipak nije učinilo.