Nemoj da te ljuta guja natjera da otvoriš ovo

Ivor Car

23. veljače 2005.

Nemoj da te ljuta guja natjera da otvoriš ovo

Nova serija virusa, nakon solidno duge pauze, posljednja dva dana kola inboxima e-mail korisnika, a riječ je o tri verzije "otrovnih" poruka. Prva je ona u kojoj vas FBI upozorava da "You visit illegal websites", druga u kojoj vas webmasteri obavještavaju kako imaju "Paris Hilton, pure!" i treća u kojoj vam službeni administrator saopćava "Your new Password"

Proteklih dana virusi, koji su se bili "smirili" neko duže vrijeme, opet su počeli puniti inboxe jadnih, nedužnih i nezaštićenih e-mail korisnika. Riječ je o vrlo upornom "gadu" koji se višekratno i nasumično šalje s nekoliko uvijek istih adresa, među kojima su najčešće one s domenom FBI-a, kao što su FBI@fbi.gov, Officer@fbi.gov, ili one s lažnim službenim adresama (postmaster@hotmail.com, register@tiscali.nl).

Do sada mailovi s virusima iz nove serije imaju isključivo tri subjecta, a to su "You visit illegal websites", "Paris Hilton, pure!" i "Your new Password". Osim što su uporni, problem kod ovih e-mailova je i njihova veličina, koja iznosi vrlo velikih 70 ili 71 kb, pa ćete ukoliko vaša e-mail adresa češće "cirkulira" bespućem Interneta, u vrlo kratkom roku biti zatrpani. Dok se naše korisničke službe ne zaštite protiv naleta nove serije napasnika, preporučujemo da ne budete naivni, ne nasjedate na jeftine štosove i obratite pažnju na sljedeće mailove:

 
FBI@fbi.gov  You visit illegal websites

Officer@fbi.gov  You visit illegal websites

Web@fbi.gov  You visit illegal websites

webmaster@chello.nl  Paris Hilton, pure!

register@tiscali.nl  Your new Password

postmaster@margriet.nl  Your new Password

hostmaster@gmx.net  Paris Hilton, pure!

hostmaster@angelfire.com  Paris Hilton, pure!

webmaster@hotmail.com  Your new Password

Admin@fbi.gov  You visit illegal websites