"Ubijena" Liga mufova - mufolovci na dobrom putu za pakao

Ivor Car

16. veljače 2006.

"Ubijena" Liga mufova - mufolovci na dobrom putu za pakao

Liga mufova, o kojoj smo na Lupigi nedavno pisali i u kojoj se skupina mladića natječe u "osvajanju ženskih srdašaca", jučer je mučki "ubijena" nakon emitiranje televizijske emisije "Piramida" u kojoj je Ćiro Gašparac praktički pozvao na eliminaciju brutalnih mufolovaca. Sa sajta je potom uklonjen kompletan sadržaj, a jedan od autora Lige, stanoviti Recoba izvijestio nas je kako nakon svega očekuje poziv policije

Jučerašnji je dan, "glasnogovornik" Lige iza kojeg se najvjerojatnije krije mladić pod nadimkom Recoba, nazvao danom kada je umrlo novinarstvo, ljudskost i tolerancija, a sve to, naravno, zbog prisilnog gašenja stranice, a samim time i Lige pregažene "zlom medijskom mašinom".

Inače, za neupućene vrijedi reći da je riječ o stranici koju održava skupina mladića okupljenih oko Lige mufova, koji se natječu u osvajanju žena. "Utakmice" se igraju subotom u popularnim zagrebačkim okupljalištima mladeži, a bodovanje je razrađeno do u najmanju nijansu - od uzimanja broja telefona "žrtve", preko njenog odvođenja u krevet, do ostvarivanja emotivne veze.

- Razapeti smo na križ do te mjere da su idioti poput Ćire Gašparca zatražili otvoreni linč na nas. Ja jednostavno ne mogu više riskirati živote svojih prijatelja, do kojih mi je toliko stalo, i moram maknuti ovu web stranicu s interneta, rekao je jedan od autora sajta koji se do jučer nalazio na adresi Ligamufova.tk, dodavši da su mufolovci na dobrom putu u pakao te da se nada da je hrvatski narod napokon sretan takvim razvojem situacije.

Za konačni pad Lige, koja se nakon medijskih natpisa počela proširivati novim igračima, u konačnici se optužuje "zlu vješticu", Željku Ogrestu koja je u svojoj emisiji "Piramida" na HRT-u prikazala sliku jednog od viđenijih igrača lige, stanovitog Recobu, te kao debatno pitanje postavila moralnost same ideje Lige. Ne treba posebno napominjati da je ideja promptno najstrože osuđena, a njeni realizatori proglašeni luđacima, što je i publika u studiju propratila gromoglasnim pljeskom.

Na Ligamufova.tk jučer je uklonjen kompletan sadržaj, te je tek ostavljen jalni komentar jednog od autora.
- A da su samo malo pogledali naš site, da su se bar malo potrudili oko teme, sve bi bilo sasvim drukčije. Vidjeli bi da je nama prijateljstvo na prvom mjestu, a odmah iza toga ljudski osjećaji, ljubav, tolerancija, ravnopravnost, stoji na sajtu gdje se posebno ogorčenje osjeti na spomen Ćire Gašparca kojeg optužuju da je narod pozvao na fizički obračun s njima. "Pozivam Ćiru Gašparca da me osobno ubije, i olakša mi muke", stoji u ostavljenom tekstu.

Sam Recoba na Lupigi je uklanjanje stranice, uz napomenu da očekuje policijski poziv, komentirao sljedećim riječima - stranica će biti zatvorena, do daljnjeg. Stoga, čini se, nada za mufolovce ipak postoji.