Vremeplov na webu

rosula

19. listopada 2005.

Vremeplov na webu

Jeste li se ikada zapitali kako je izgledao svijet na dan vašeg rođenja? Jesu li vam roditelji pričali o tom danu pa se slučajno zabunili i rekli vam da je bio petak, da biste kasnije nabasali na podatak da je ipak bio četvrtak ili subota? Ili se možda "palite" da saznate tko je od slavnih faca rođen na isti dan kad i vi? Ukoliko ste dali barem jedan potvrdan odgovor onda ste na dobrom putu, jer sve to i mnogo više možete saznati pod

Posjetom ovoj stranici, osim točnog dana vašeg rođenja, možete saznati ponešto i o tadašnjim aktualnostima, kao što je, primjerice, političko stanje u svijetu. Uputiti se u prošlost moguće je i preko podataka o tome što su tiskovine pisale traženog dana, kao i listi tada popularnih knjiga i pjesama.

Sklonost ka detaljizmu ovoga weba vidljiva je i u činjenici da na njemu možete vidjeti čak i cijene svakodnevnih namirnica, automobila, kuća i ostalog, odmah pored popisa naslova filmova i serija koje su se tada prikazivale na televiziji, kao i osvajača Oscara.

Također je sastavljen popis osoba rođenih istog datuma kao i vi. No, kako su autori ove internet stranice Amerikanci, postoji jedan vrlo težak, pa gotovo nerješiv problem. Naime, svi su podatci relevantni samo za stanovništvo Sjedinjenih Država i ne sežu ranije od 1775. godine. Ali sadržaj je svakako zanimljiv, a nije loše ni ugodno iznenaditi dragu osobu informacijama o tome što se dogodilo baš na njezin rođendan.