Što je novoga?

Ivor Car

26. svibnja 2003.

Što je novoga?

Evo opet jedne novice "Što je novoga" iz inozemstva, ali unatoč tome sa svim onim dragim mi slovima, kao što su š, ž ili č. No, nije ni to ono što me veseli u vezi ove novice, već je to da je ona ponovno normalizirana, dakle da sve ponovno na Lupigi radi najnormalnije, pa čak što više, radi ekstremno normalno i to nas iznenađuje. A što je "to" točno pročitajte u

Dakle, nije bitno to što je ova novica opet pisana "leteći", iz neke druge države (ionako smo mi svi iz svih država), već to što na site-u radi sve kako treba i da nema apsolutno nikakvih tehničkih poteškoća ili, ne daj bože, sličnih nedaća. Dapače, ne samo da Lupiga radi normalno, već radi do sada neviđenim tempom. Naime, moramo se pohvaliti kako ovu stranicu posljednjih nekoliko dana svakodnevno posjećuje preko 1 000 različitih posjetitelja, što nikako nije ono što smo očekivali. Da podsjetimo! Lupiga je web šarenilo nastalo kao produkt nekolicine prijatelja koji su se na taj način zabavljali uz neku preinternu priču. U međuvremenu se dogodio preokret. Nekolicini prijatelja se pridružila još nekolicina ljudi, a poslije toga još nekolicina i još, pa još, te je priča postajala sve manje interna. I evo nas sada tu gdje jesmo i nadamo se kako se nećemo pokvariti, već postati bolji. Nego dosta o tome. Vrijeme je da se posvetimo svim dijelovima ove novice, baš kao i inače.

Krenimo od prošlotjedne ankete. Na pitanje "Jeste li pratili emisiju Story SuperNova" većina vas je odgovorila potvrdno, točnije nešto preko 50%. Neznatno manje od 20% anketiranih nikada nije čulo za dotičnu emisiju, a ostatak otpada na one koji Story SuperNovu nisu pratili. Jesu li propustili nešto bitno, ne bih znao reći.
Ovotjedna anketa je još jedan u nizu televizijskih događaja, ali ovoga puta na europskoj razini, kako nama i dolikuje (šala, ne!). Pretpostavljate kako je riječ o predstavi poznatijoj pod imenom Eurosong, a koja se u subotu na večer održala u Rigi. Normalno da se na tom spektaklu, kako ga neki vole zvati, nije dogodilo ništa neuobičajeno. Baš kao i uvijek, svatko je imao svog favorita, a zanima nas tko bi bio pobjednik kada bi o tome odlučivali posjetitelji Lupige. Kako nam tehničke mogućnosti ankete ne dozvoljavaju da vam kao odgovore ponudimo sve zemlje natjecateljice, odlučili smo ponuditi vam samo njih osam, dok će sve ostale biti smještene u jedan odgovor. Dakle, nudimo vam Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Tursku, Rusiju, Belgiju, Norvešku i Rumunjsku, pa koga zanima neka glasa.

Bozzo – bum,! Odmah u glavu! To je pojedinac kojega ćemo pohvaliti ovoga tjedna. Radio je puno, pravi udarnik ili Sirotanović, rekao bi sam za sebe. I ima pravo.
S druge strane neradnik tjedna će se uvrijediti što se njegovo ime blati na ovakvom javnom mjestu, ali će sa smiješkom na licu prihvatiti činjenično stanje i odmah energično prionuti na posao (i to nadamo se u Londonu, odakle će nam donijeti par zanimljivih tekstova). Dakako, riječ je, a o kome drugom, nego o Riječnom raku.
Što se tiče najava, najavljujemo vam novi putopis. Ustvari nova dva putopisa, jer osim u Londonu, Lupiga je odsjela i u Krakowu.
I neka se zna: rat još uvijek traje, tako da fotografija ratnog svisca ostaje!