Što je novoga?

Ivor Car

22. ožujka 2004.

Što je novoga?

Kad već ovoliko kasnim, nema smisla da vas sad nešto posebno davim. Stoga se može reći kako će ovo biti jedna od najkraćih novica iz najdosadnijeg serijala najnerazumnije nazvanog "Što je novoga". Zapravo i da nije kašnjenja nema se tu što pretjerano zanimljivoga reći. Sve se može svesti u jednu, jedinu rečenicu – Još jedan u nizu bezličnih tjedana na ovome sajtu, iako imamo i novi, opasni rekord

Sirotih 19 ID-eva izbačeno je na Lupigi protekloga tjedna, što je identičan broj tekstova kao i tjedan prije. Dakle, progresa nema, a teško da će ga biti i ovoga tjedna, jer vidite i sami kako smo zakoračili u njega. No, i to je bilo dovoljno da ovaj sajt postigne svoj novi rekord u broju dnevnih posjeta. U srijedu je Lupigu pohodilo točno 2 997 surfera, što je tvorcima svega ovoga nekada bilo potpuno nezamislivo, a i sada je. Rekord je srušen zahvaljujući Monitoru (monitor.hr) koji je postavio link na Lupigu uz par lijepih riječi, o čemu vas je Bozzo već izvijestio. Uglavnom, teško da će rekord biti srušen i ovaj tjedan. Ponešto osvježenja unijela je i nova kolumnistica, Mušica tusta, koju smo nahvalili i najavili.

Vjerujem kako samo rijetkima od vas nije jasno da je iznimno teško (Ma šta teško? Nemoguće!) udovoljiti svačijem ukusu. Tako je bilo i sa prošlotjednom anketom, koja je nekima bila užasno glupa, dok su drugi izjavljivali da je odlična. Kako god, jedno je sigurno – bila je "knap"! Pobijedio je bolji (po vama bolji, naravno, ne po meni, ja sam ipak objektivan, pa kao ne izražavam svoj sud), a to je HRT, i to je za samo šest (brojkom 6) glasova nadjačao svoga jedinoga konkurenta – NOV@ TV. Napetije od Dore i Porina.

Upravo u ovom trenutku smišljena je ovotjedna anketa. Slučajnim i neplaniranim spominjanjem Dore i Porina, događaja koji su proteklih dana okupirali eter pobjednika prošlotjedne ankete (HRT, ako nekome nije jasno), dođoh na ideju pitati vas jesu li takvi događaji "namješteni". Mislim da konotaciju riječi - namješteni – ne treba dodatno pojašnjavati, dovoljno je što sam je smjestio među navodnike.

Oduži se ova novica, nevjerojatno, neslućeno, pa stoga je red da to privedem kraju. Dakle, pohvalu upućujem iksx-u, a pokudu webmasteru, jer obećao vam je nešto najavljeno još za početak ovog mjeseca, a od toga još uvijek nema nikakvog traga. Što se tiče najava, možda ovaj tjedan stvarno upali onaj putopis iz Portugala.