Tragom jednog komentara ...

Božidar Alajbegović

18. ožujka 2004.

Tragom jednog komentara ...

Kao što i sam naslov ove novice kaže, ona je nastala na tragu jednog komentara na Lupigi. Preciznije, Venturinog komentara novice "Što ima novoga", a kojime nas on upućuje na web portal gdje nas spominju. I to, zamislite, vrlo pohvalno! Dok je, istovremeno, sa jednog drugog, još poznatijeg portala, netragom nestao link na Lupigu. Daklem, jedni nas hvale, drugi nas brišu

Kako se na onu: "Imam dvije vijesti - dobru i lošu? Koju ćeš prvu?" obično za prvu bira lošija vijest, reći vam moram kako je na stranicama  Htnetovog portala posvećenima kulturi, donedavno drčno i ponosno, stajao i link na Internet sajt kojeg upravo čitate. Donedavno, kažem, jer tog linka odnedavno tamo više neeeema. 

Link na Lupigu s Htnetovog je portala naprasno i netragom nestao upravo nekoliko dana nakon što je u našoj rubrici književnih kritika objavljena moja, negativno intonirana kritika zbirke priča Krešimira Pintarića. A isti je taj Krešimir Pintarić, sasvim slučajno, upravo urednik, e baš tih kulturnih stranica Htnetovog portala. Koincidencija ili ne, ne bih znao... a nije niti važno.

A da to zaista nije važno i da nas uopće nije briga, da nas za to boli đon i puca prsluče, te da Htnetovcima to uzeti za zlo ne namjeravamo (jer smo mi dobre dušice koje su navikle okretati drugi obraz!) dokazat ćemo time što ćemo sad malo promovirati isti taj Htnetov portal  (kako smo mi dobri!) i obavijestiti vas kako su si Htnetovci dali truda i upravo baš stranice svog portala posvećene kulturi (a sa kojih smo mi, skinuti), od prije neki dan, bitno obogatili sadržajem i redizajnirali. Krešimire, stranice su ti,  bez nas na njima, sad puno ljepše i bogatije - svaka čast! 

Eto, toliko o onoj manje dobroj vijesti s početka, a sad ćemo malo o onoj ljepšoj.

Zahvaljujući dragome Venturi, u prilici smo vas uputiti na jedan drugi, također prilično poznati hrvatski Internet portal, a koji se zove Monitor.

Monitor u svom sadržaju ima i stranicu na kojoj svekoliko pučanstvo upoznaju sa svim blagom i bogatstvom hrvatskoga weba. Te se stranice nalaze na adresi http://hr.monitor.hr i na njima, kratkim, ali šarmantnim tekstuljcima, Jasminka Šikić i kolege, opisuju ali i vrednuju hrvatske web sajtove. Tako su 15.03.2004, u tekstu naslovljenom Ne, JA sam stvarno sretno dijete!, o Lupigi napisali sljedeće:  



Svoj tekst o nama, Jasminka Šikić zaključila je malenim citatom iz duhovitog gostovanja Kasuma Cane na Lupigi, ali je i putem linka sve krotitelje valova cyberspacea uputila na naših pera djela.

Da ne zaboravim, za svoj trud nagrađeni smo četvorkom.

Daklem, kao što vidite, jedni nas hvale, drugi nas brišu. A Lupeži, za sve vas, i dalje – pišu ...