Stefanovski & Tadić + Spasov, 21.3. @ K.D. V. Lisinski

Daniel Letica

21. ožujka 2005.

Stefanovski & Tadić + Spasov, 21.3. @ K.D. V. Lisinski

Na prvi dan proljeća (čitaj danas) dva virtuoza na gitari koje ne treba posebno predstavljati, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, nastupit će u Lisinskom. Riječ je o dvojcu među kojim se osjeća kemija kojom neponovljivo interpretiraju makedonska ora, stoljećima stvarana u jedinstvenom melting potu različitih kultura, običaja, religija i jezika. Ne propustite je!

Povodom izlaska novog dugosvirača pod nazivom "Treta Majka" dva virtuoza na gitari koje ne treba posebno predstavljati, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, nastupit će prvog dana proljeća u Lisinskom u sklopu svoje turneje po ovim prostorima koja obuhvaća i svaki veći grad u Hrvatskoj. Podršku će im na nekoliko skladbi pružiti bugarski glazbenik Teodosije Spasov, i to tradicionalnim balkanskim puhačkim instrumentom, kavalom, koji, ne sumnjam, zvuči kao pravo osvježenje i pikantni začin njihovom izbrušenom zvuku.

Ovo je nova prilika da se čuju i vide ova dva velemajstora gitare koji joj pristupaju na različit način (Tadić je inače profesor klasične gitare), ali među kojima se osjeća kemija kojom neponovljivo interpretiraju makedonska ora, stoljećima stvarana u jedinstvenom melting potu različitih kultura, običaja, religija i jezika. Ne propustite je! Već sutradan duo je u Slavonskom Brodu, u srijedu u Puli, a četvrtak u Rijeci.

E da, cijene ulaznica su 100, 120 i 140 kn.